Új jelszó kérése
Ne fizess a futárért!

Lakosságnak 9000 Ft-tól!

100% MINŐSÉGI GARANCIA

100% MINŐSÉGI GARANCIA

sütési tanácsadás

Ha elakadnál a lisztkeverék felhasználásában vagy nem is tudod, hogy állj neki, kell egy ötlet, egy recept vagy nem jártál sikerrel, írj ide egy e-mailt és 24 órán belül én fogok segíteni Neked személyesen.

paleoliteleskamra@gmail.com

Liszi-Fekete Gabriella

Termékfejlesztő, tulajdonos

 

Ajánló

www.otthonifejlesztes.hu

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Termék részletek


Éléskamra Puha és illatos mézeskalács lisztkeverék 200 g gluténmentes

-27%
ÚJ
Éléskamra Puha és illatos mézeskalács lisztkeverék 200 g gluténmentes
  • Éléskamra Puha és illatos mézeskalács lisztkeverék 200 g gluténmentes
  • Éléskamra Puha és illatos mézeskalács lisztkeverék 200 g gluténmentes
Bruttó: 890 Ft, (701 Ft+ áfa)
Akció: Bruttó: 650 Ft, (512 Ft+ áfa)650
Kezdete: 2017.11.17   A készlet erejéig!

A paleosok számára sem álom többé a pihe-puha, könnyen elkészíthető, illatos és omlós mézeskalács. Lisztünkkel gyorsan és egyszerűen készítheted el ezt a tradicionális karácsonyi csemegét, reform alapanyagokból. Azonnal puha mézeskalácsok készíthetők receptünkkel.

  • A mézeskaláccsal az elejétől a végéig 40 perc alatt végzel, de a díszítést és a csinosítást már rád bízom. Ha elragad a karácsonyi hangulat, biztosan nem 5 perc alatt fogsz végezni vele. De ha nincs rá sok időd, akkor forgasd bele poreritritbe, tedd egy csinos dobozba és napokig csemegézhetsz belőle. Garantáltan puha és omlós marad. Pont úgy, mint mikor frissen melegében kivetted a sütőből. Nagyjából 50-60 db, átlagos méretű (4-5 cm nagyságú) illatos és puha mézeskalács készíthető belőle. Saját, garantáltan gluténmentes műhelyünkben csomagolva.

     

    KARÁCSONYI LIMITÁLT DARABSZÁMÚ LISZTKEVERÉK, CSAK AZ ÜNNEPI IDŐSZAK ALATT VÁSÁROLHATÓ MEG!

     

    Szokásunk szerint ebbe a keverékbe sem tettünk konjaclisztet, gabonát, cukrot, szóját, tejterméket és élesztőt.

    Lassú felszívódású szénhidrátot adó lisztekből készült, rostokkal kiegészített alapliszt keverék, amelybe már a "karácsony illatú" fűszerezést is beletettük.

     

    Ez a sütemény liszt Neked készült, ha Te is a tradicionális karácsonyi finomságok híve vagy, ha azon izgultál, hogy nem fogsz tudni jó mézeskalácsot készíteni paleosan vagy eddigi próbálkozásaid kudarcba fulladtak. Neked készült ez a liszt, ha ízben és állagban biztosra szeretnél menni, mert ez a mézeskalács olyan, hogy nem tudod keményre sütni. Mindig puha és omlós lesz és napok múltán is az marad.

    A nyers tésztával nagyon könnyű bánni, még annyira sem ragadós, mint a hagyományos mézeskalács tésztája.

     

    Készítsd el rájárós finomságnak ezt a pihe-puha és illatos mézeskalácsot, amellyel garantáltan sikert aratsz a vendégek körében is (többen teszteltük már), mert nincs semmilyen szokatlan íze vagy utóíze. Az elkészítésében is örömödet fogod lelni, ahogy a karácsonyi fűszerek melengető, harmonikus illata belengi a házat, máris ünnepi hangulatba ringatod vele magad.

     

     

    Elkészítési javaslat: keverj el 2 db szobahőmérsékletű M-es tojást (kb. 115 g), egy tojássárgáját 130 ml langyos vízzel, 30 g mézzel, 60 g eritrittel, add hozzá a mézeskalács lisztkeveréket és 60 g lágy kókuszzsírt. Alaposan keverd össze. Pihentesd a tésztát hűvös helyen 30 percig. Ekkor szilikonos lapon gyúrd át, majd nyújtsd el kb. 5 mm vastagságúra és szúrd ki a kívánt formákkal (nem szükséges liszt szórás és két sütőlap a nyújtáshoz). Ismételd, míg el nem fogy a tészta. Rakosgasd távolabb egymástól tepsire a kekszeket. 170 fokra melegített alsó-felső fokozatos sütőben kb. 15-17 perc alatt sül készre (világosbarna). Kihűlés után díszítsd kívánságod szerint poreritritbe forgatva, csokimázzal vagy írókával (receptet a termék honlapján találsz hozzá).

    Rögtön puha mézeskalács, 50-60 darabhoz. Dobozban tárold.

    Ötlet a mézeskalács mázra (íróka):

    • 1 közepes méretű tojás fehérje
    • kb 20 dkg átszitált porxilit vagy poreritrit
    • 1 kis csipet só (a sótól a mézeskalács máz fehér marad sokáig)
    • 2-3 csepp citromlé (ettől lesz fényes)
    • 1 ek. tápióka keményítő (elhagyható, ettől csak keményebb lesz a máz)

     

    Máz elkészítése:

    A tojásfehérjét majdnem teljesen kemény habbá verjük.  A poreritritbe belekeverjük a keményítőt és a csipet sót. A keverék felét hozzáadjuk a habhoz és 3 percig verjük vele, utána beleöntjük a második adagot és további 4-5 percig verjük. Érdemes kicsit rákeverni alsó fokozaton, mert a por szállni fog.  Akkor jó a mézeskalács máz, ha kicsit folyós tejföl állagú. A legvégén belecsepegtetjük a citromlevet és még egyszer átkeverjük az egészet. Próbát tehetünk azzal, ha fogpiszkálóval csíkot húzunk és az megtartja a formáját. A krémet egy nejlonzacskóba kanalazzuk, nagyon pici lyukat vágunk az egyik csücskén és ezzel díszítünk.

     

    Színezhető matcha tea porral, céklaporral, kurkumával vagy egyéb más zöldség, gyümölcs porral.

    Összetevők: tápióka keményítő, kókuszliszt, bambuszrost liszt, sárga lenmagliszt, szezámmag liszt, útifűmaghéj liszt, Éléskamra foszfátmentes paleo sütőpor (tápióka keményítő, szódabikarbóna, borkő), fűszerek (fahéj, szerecsendió, koriander, szegfűszeg, szegfűbors, édeskömény, gyömbér, ánizs, csillagánizs, bors, kardamommag)

     

     

    Átlagos tápérték 100g termékben:

    Energia kj: 1057,2

    Energia kcal: 255,3

    Zsír: 3,3g

          amelyből telített zsírsavak: 2,07g

    Szénhidrát: 46,1 g

          amelyből cukrok:3,2g

    Fehérje: 9 g;

    Só: 0,04g

    Rost: 28,55g

     

    Saját, garantáltan gluténmentes műhelyünkben csomagolva.

    Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült. Száraz, hűvös helyen tartandó.

    Csak természetesen előforduló cukrokat és rostokat tartalmaz.

  • Státusz
    ÚJ    
    Tömeg
    205 kg/db
Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.