Új jelszó kérése
Sütési tanácsadás

Ha elakadnál a lisztkeverék felhasználásában vagy nem is tudod, hogy állj neki, kell egy ötlet, egy recept vagy nem jártál sikerrel, írj ide egy e-mailt és 24 órán belül én fogok segíteni Neked személyesen.

paleoliteleskamra@gmail.com

Liszi-Fekete Gabriella

Termékfejlesztő, tulajdonos

Bemutatkozómat itt találod!

 

Rólunk mondtátok

Nguyen-Szabó Délia - Budapest

(...)"Bátran ajánlom minden olyan kezdő vagy haladó háziasszonynak/ anyukának, de akár még férfiaknak is, akik egyszerűen szeretnének egészségeset, természeteset sütni, csalódások nélkül!"

Még több véleményt itt találsz!

Titkos receptek Neked!

Íratkozz fel hírlevelünkre és máris küldjük ajándékba 3 Éléskamra lisztkeverék titkos receptjét!

Süss otthon saját keverékkel!

Feliratkozásért görgess kicsit lejjebb!

Ne fizess a futárért!

Lakosságnak 9000 Ft-tól!

100% MINŐSÉGI GARANCIA

100% MINŐSÉGI GARANCIA

Ajánló

www.otthonifejlesztes.hu

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló

Karácsonyi receptek

2017.12.09 12:51
Édes zsemlék (angol muffin)- tojásmentes

20 dkg lisztből nekem 10 zsemlém lett, míg a 10 dkg tojásmentesből 4 db, de ez méret és formázás kérdése is.

Hozzávalók: 20 dkg Keltes élmény lisztkeverék, 3 tojás, 10 ml citromlé, 60 ml víz, 60 ml mandula tejszín, 50 ml olvasztott ghí (tisztított vaj, ami ebben a formában már laktóz és kazein mentes), 3 dkg ötszörös édesítő, 2 dkg só (Himalája sót használtam, ez azért fontos információ, mert minden só más és más)

Felvertem a tojást és egy picit félretettem belőle, hogy sütés előtt picit megkenjem a zsemléket. Ez kb egy evőkanálnyi mennyiség.
A tojáshoz adtam a citromlét, az édesítőt, az olvasztott ghít és a sót, jól elkevertem, majd a vizet és a tejszínt is beleöntöttem. Ezután jött a lisztkeverék, amivel az egészet jól eldolgoztam. 1 órát pihentettem, majd gombócokat formáztam belőle, amiket keresztben jó mélyen bevágtam. Imádtam nézni sütés közben, ahogy szépen nyíltak szét, mint egy virág.

Tojásmentes édes zsemle, mint mondtam kissé halovány, de nagyon finom.

Hozzávalók: 10 dkg Keltes élmény lisztkeverék, 4 cl citromlé, 20 ml víz, 35 ml mandula tejszín, 40 ml olvasztott ghí (tisztított vaj, ami ebben a formában már laktóz és kazein mentes), 3 dkg ötszörös édesítő, 2 dkg só (Himalája sót használtam, ez azért fontos információ, mert minden só más és más)

Az eljárás ugyanaz, mint a másiknál, folyékony hozzávalókat összekeverni, utána a liszttel elkeverni, pihentetni és sütni.

Recepr forrása: Sass Erika (www.tepszi.hu)

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.