Új jelszó kérése
 
Karácsonyi receptek
2017.12.18 18:56

Aszalt szilvás, gesztenyés bejgli

1 csomag Paleolit Éléskamra bejgli lisztkeverék recept szerint elkészítve:

a 4 db szobahőmérsékletű M-es tojáshoz (kb.220 g) adj 40 ml vizet, 30 ml citromlevet, 60 g eritritet és 60 g lágy kókuszzsírt. Majd keverd el a liszttel és pihentesd 20 percet hűtőben. Gyors mozdulatokkal gyúrd át. Oszd ketté a tésztát, ezután szilikonos lapon sodrófával nyújtsd kb. 5 mm vastagságú téglalapra. Töltsd meg a kívánságod szerinti töltelékkel (2 rúdhoz 200 g darált mák, 60 g eritrit, citrom reszelt héja, vanília magja és 50 ml víz felfőzve). A sütőpapír segítségével tekerd fel a tésztát, a két végét nyomkodd össze, papírral együtt helyezd tepsire, kend le előbb tojás sárgával, majd fehérjével és szurkáld meg egy villával. Átlagos sütési idő 180 fokon előmelegített sütőben 25-30 perc.

Töltelék:


250g cukormentes gesztenye püré
100g aszalt szilva apróra darabolva
40g eritrit
40g házi kókusztej

Recept forrása: Klochányné Izsó Tímea

Webáruház készítés