Új jelszó kérése
 
Hagyományos nokedli és tészta receptek

Borsos csirketokány kapros galuskával és kovászos uborkával

2018.06.18 16:07

Ti készítettétek: Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje

 

Hozzávalók a tokányhoz:

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 20 dkg kolozsvári szalonna
  • 2 ek sertészsír
  • 2 közepes db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1ek fűszerpaprika
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 dl víz (kb.)

Galuskához:

Elkészítés: a kockára vágott szalonnát zsirjára sütjük a 2 evőkanál sertés zsíron. 
Hozzáadva az apróra vágott hagymát is megdinszteljük. 
A rostokra merőlegesen, hosszúkás csíkokra vágott csirkemell filét, fehéredésig sütjük a hagymás, szalonnás zsírban, majd sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük. Ha szükséges adjunk még hozzá vizet. Amikor a hús megpuhult, és elfőtte a levét, hozzákeverjük a fűszerpaprikát is. 
A nokedlit, 1 marék apróra vágott friss kaporral összekeverve, a zacskón lévő recept szerint készítsd el.
Nokedlit a tokánnyal és paleos kovászos uborkával tálaljuk.
Paleos kovászos uborka: kovásszal, vagy élesztővel készített paleos kenyérrel készítjük.

Süss Te is egyszerűen, a receptben használt lisztkeverékkel! Rendeld meg most:

 Éléskamra Hagyományos nokedli és tészta szénhidrát csökkentett lisztkeverék

 

Címkék: paleo nokedli, gluténmentes nokedli, IR barát nokedli, CH diéta, cukormentes, laktózmentes,

Nézd meg, hogyan készül a Rusztikus fehér kenyér útifűmaghéj nélkül!

Webáruház készítés