Új jelszó kérése
 
Hagyományos nokedli receptek
2018.06.18 16:07

Borsos csirketokány kapros galuskával és kovászos uborkával

Ti készítettétek:

Borsos csirketokány kapros galuskával és kovászos uborkával

http://www.paleonagykereskedes.hu/shop_ordered/68104/pic/orsostokany.jpg

Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje

Borsos csirketokány kapros galuskával és kovászos uborkával (paleo)

Hozzávalók a tokányhoz:
50 dkg csirkemell filé
20 dkg kolozsvári szalonna
2 ek sertészsír
2 közepes db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1ek fűszerpaprika
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 dl víz (kb.)

Galuskához:
1 csomag Éléskamra Hagyományos nokedli lisztkeverék
http://www.paleonagykereskedes.hu/spd/5999887064050/Eleskamra-Hagyomanyos-Nokedli-Keverek-Netto-tomeg
3 M-s tojás
90 ml víz
1 marék (friss) apróra vágott kapor

Elkészítés: a kockára vágott szalonnát zsirjára sütjük a 2 evőkanál sertés zsíron. 
Hozzáadva az apróra vágott hagymát is megdinszteljük. 
A rostokra merőlegesen, hosszúkás csíkokra vágott csirkemell filét, fehéredésig sütjük a hagymás, szalonnás zsírban, majd sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük. Ha szükséges adjunk még hozzá vizet. Amikor a hús megpuhult, és elfőtte a levét, hozzákeverjük a fűszerpaprikát is. 
A nokedlit, 1 marék apróra vágott friss kaporral összekeverve, a zacskón lévő recept szerint készítsd el.
Nokedlit a tokánnyal és paleos kovászos uborkával tálaljuk.
Paleos kovászos uborka: kovásszal, vagy élesztővel készített paleos kenyérrel készítjük.
Forrás:
Webáruház készítés