Új jelszó kérése
 
Keltes élmény receptek
2018.04.12 19:06

Lekváros bukta

Örök klasszikus, és nem csak a gyerekek kedvence az Éléskamra Keltes élmény univerzális lisztkeverékből készítve. Egyszerűen, gyorsan elkészíthető, finom puha lekváros bukta.
Tej, cukor, glutén és élesztő mentes, ráadásul keleszteni sem kell, mégis fantasztikus keltes élmény.
A tésztát a zacskón megadott recept szerint készítettem el édesítővel: 3 M-es tojást (KB 165 g) keverj el, 20 ml friss citromlével, 120 ml vízzel, 25 g lágy kókuszzsírral és 40 g kristályos édesítővel (eritrit, xilit, glicin, stb.), majd keverj hozzá a lisztből 200 g-ot. Pihentesd a tésztát 30 percig hideg helyen (vagy még tovább). Ezután szilikonos lapon, enyhén lisztezett felületen gyúrd át kicsit, majd alul-felül lisztezve 30*24 cm-es lappá nyújtsd ki. Kend meg olvadt kókuszzsírral, erre hintsd a 4 evőkanál édesítő+1 evőkanál holland kakaó keverékét. A szilikonlap segítségével tekerd fel és a rudat vágd el 15-15 cm hosszúra. A mellékelt fotó szerint vágd be és mindkettőt fonatszerűen tekerd fel. Sütőpapírral bélelt püspökkenyér formában helyezd egymásra a két fonatot és 180 fokra melegített sütőben 35 perc alatt süsd készre.
1 cm vastag téglalappá nyújtottam. Téglalapokra vágtam a tésztát, megtöltöttem lekvárral és megformáztam. Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, lekentem kókuszolajjal, majd 180°C-ra előmelegített sütőben 35 percig sütöttem.
Rácson kihűlt és por édesítővel megszórva tálaltam.
Recept forrása: Derecskeiné Horváth Zsuzsanna

A termék megrendelhető itt: Éléskamra Keltes Élmény univerzális szénhidrátcsökkentett lisztkverék 

#eleskamra #chdieta  #irbarat #kelteselmeny #teszta #paleo #gm #lm #cukormentes #laktozmentes #glutenmentes #lekvarosbukta

Webáruház készítés