Új jelszó kérése
 
Omlós piskóta receptek
2018.05.02 09:57

Paleo citromos álom torta eperrel

Ti készítettétek:

Paleo citromos álom torta eperrel

Omlós pikóta lisztkeverék

Derecskeiné Horváth Zsuzsanna alkotása ez a torta, ami akár az eper szezon csúcsa is lehet. 

Paleo citromos álom torta eperrel

Eredetileg ezt a tortát eper nélkül készítik. Egyszer kipróbáltam eperrel, és így még finomabb. Nagyon ízletes a citromos krémhez a finom eper. Próbáltam már más gyümölcsökkel is, de eperrel a legfinomabb.

Hozzávalók egy 24 cm-es piskótához (tortához):
fél csomag Éléskamra Omlós piskóta lisztkeverék
http://www.paleonagykereskedes.hu/Paleolit-Eleskamra-Omlos-Piskota-lisztkeverek-170
3 M-es tojás
30 g eritrit, vagy ennek megfelelő ízlés szerinti édesítő
3 evőkanál hideg víz
2 evőkanál kókuszolaj
fél csipet só

Krémhez:
30 dkg totukrém extra
2 dl kókusztejszín
1 kezeletlen citrom reszelt héja (ha kicsi a citrom, akkor 2 db)
1 kezeletlen citrom leve (ha kicsi a citrom, akkor 2 db)
Ízlés szerint édesítő
5 g zselatin 1 dl nem túl forró vízben feloldva

A torta tetejére:
ízlés szerint eper, kb. 50 dkg

Elkészítés: 
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.
Válaszd ketté a tojásokat. 
A tojásfehérjét 15 g eritrittel és a sóval verd kemény habbá. 
A tojások sárgáját a másik 15 g eritrittel habosítsd fel, majd keverd el a vízzel és az olajjal. Ezután keverd hozzá a lisztet, majd óvatos mozdulatokkal, apránként, hogy a hab ne törjön össze, a tojások habját is. 24 cm-es torta formában süsd 180°C-on, sütőtől függően kb.25 percig, majd rácson hagyd kihűlni.
Amíg hűl, készítsd el a krémet. A jól behűtött kókusztejszínt verd kemény habbá. 
A totukrém extrához keverd hozzá a citromlét, reszelt citromhéjat, édesítőt és a feloldott zselatint, végül a felvert kókusztejszínt. Mindenki ízlése szerint ízesítse még, ha szükségesnek tartja.
Kend meg vele a kihűlt piskótát.
A torta tetejét szórd meg a megtisztított és apróra vágott eper darabokkal. Lehet egész eperrel is díszíteni, de így könnyebb felszeletelni.
1-2 órára tedd hűtőszekrénybe, hogy jól lehűljön és az ízek is összeérjenek.
Ha előre szeretnél dolgozni, fogyasztás előtt egy nappal elkészíteni, akkor az epret behűtve, frissen, fogyasztás előtt tedd a torta tetejére, vagy öntsd le az epret zselével, akkor az eper nem „esik össze” . 
Elképesztően finom, frissítő, krémes gyümölcsös torta. 
Ha nem tortának szeretnéd elkészíteni, esetleg dupla adagban (érdemes!), akkor duplázd az adagokat és a piskótát 28X36 cm-es tepsiben süsd.

Forrás:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=802736109925643&set=gm.376181799550913&type=3&theater&ifg=1

Webáruház készítés