Új jelszó kérése
Titkos receptek Neked!

Íratkozz fel és máris küldjük ajándékba 3 Éléskamra lisztkeverék titkos receptjét!

Süss otthon saját keverékkel!

Feliratkozásért görgess kicsit lejjebb!

Ne fizess a futárért!

Lakosságnak 9000 Ft-tól!

100% MINŐSÉGI GARANCIA

100% MINŐSÉGI GARANCIA

sütési tanácsadás

Ha elakadnál a lisztkeverék felhasználásában vagy nem is tudod, hogy állj neki, kell egy ötlet, egy recept vagy nem jártál sikerrel, írj ide egy e-mailt és 24 órán belül én fogok segíteni Neked személyesen.

paleoliteleskamra@gmail.com

Liszi-Fekete Gabriella

Termékfejlesztő, tulajdonos

 

Ajánló

www.otthonifejlesztes.hu

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló

Karácsonyi receptek

2017.12.01 20:47
Citromos máktorta

Hozzávalók a piskótához:
1 csomag Éléskamra Omlós Piskóta lisztkeverék
10dkg darált mák
60g eritrit
csipet só
5 evőkanál olvasztott kókuszzsír
7 evőkanál víz
7 tojás
fél citrom reszelt héja

Hozzávalók a krémhez:
2 csomag ANYAsüti Bourbon vaníliás krémpuding por
6 dl mandula tej
ízlés szerint édesítő (50g eritrit)
1 citrom reszelt héja
1,5 citrom leve
3 dl kókusztejszín
fél dl meleg vízben feloldott 8g zselatin

Díszítéshez: 
citrom karikák

Elkészítés:
A piskótához 7 db M-es tojást válassz ketté, a fehérjét egy csipet sóval és 30 g eritrittel verd kemény habbá. A sárgáját 30 g eritrittel habosítsd fehéredésig, majd add hozzá a kókuszzsírt, kókuszzsírt, citrom héját, a darált mákkal elkevert lisztet. Végül óvatosan keverd hozzá a tojásfehérje habot. 30 cm átmérőjű sütőpapírral bélelt tortaformában, vagy szilikonos formában, (esetleg 25*20-as tepsiben) 180 fokra előmelegített sütőben, 30-35 perc alatt (tűpróba) süsd készre.

A krém elkészítése: a pudingot az édesítővel, tejjel elkeverve lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett főzd krémesre, majd keverd hozzá a meleg vízben feloldott zselatint, a citrom levét és reszelt héját. Teljesen hűtsd ki. A jól lehűtött kókusztejszínt verd kemény habbá és keverd a pudinghoz, végül kend meg vele a piskótát. Ízlés szerint díszítsd citromkarikákkal. Jól behűtve tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!

Recept forrása: Derecskeiné Horváth Zsuzsanna

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.