Új jelszó kérése
Sütési tanácsadás

Ha elakadnál a lisztkeverék felhasználásában vagy nem is tudod, hogy állj neki, kell egy ötlet, egy recept vagy nem jártál sikerrel, írj ide egy e-mailt és 24 órán belül én fogok segíteni Neked személyesen.

paleoliteleskamra@gmail.com

Liszi-Fekete Gabriella

Termékfejlesztő, tulajdonos

Bemutatkozómat itt találod!

 

Rólunk mondtátok

Nguyen-Szabó Délia - Budapest

(...)"Bátran ajánlom minden olyan kezdő vagy haladó háziasszonynak/ anyukának, de akár még férfiaknak is, akik egyszerűen szeretnének egészségeset, természeteset sütni, csalódások nélkül!"

Még több véleményt itt találsz!

Titkos receptek Neked!

Íratkozz fel hírlevelünkre és máris küldjük ajándékba 3 Éléskamra lisztkeverék titkos receptjét!

Süss otthon saját keverékkel!

Feliratkozásért görgess kicsit lejjebb!

Ne fizess a futárért!

Lakosságnak 9000 Ft-tól!

100% MINŐSÉGI GARANCIA

100% MINŐSÉGI GARANCIA

Ajánló

www.otthonifejlesztes.hu

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló

Keltes élmény receptek

2018.02.05 17:32
Csokis croiassant

Hozzávalók: 
1 csomag Éléskamra Keltes élmény univerzális lisztkeverék
4 tojás
50g eritrit
30ml friss citromlé
200ml víz
32g lágy kókuszzsír
3g foszfátmentes sütőpor

Töltelék:
kakaó por
eritrit
kókuszolaj

Szóráshoz:
ízlés szerint por édesítő

Elkészítés: a tojást az eritrittel, citromlével, vízzel, kókuszzsírral keverd össze, majd keverd hozzá a sütőporral elkevert lisztet. Érdemes dagasztó szárral ’keverni’ 2 percig, úgy még levegősebb a tészta. Pihentesd a tésztát hűvös helyen 30 percig. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.
Oszd 3 egyenlő részre a tésztát és gyúrd át lisztezett felületen a gombócokat, majd nyújtsd ki egyenként kb. 26cm átmérőjű kör lappá. Legegyszerűbben úgy tudod, hogy mindig a kör közepétől nyújtod kifelé körben a tésztát. Így lesz egyenletes kör alakú. Az alsó tésztát érdemes jól alálisztezni, vagy szilikonos lapon (esetleg zsírpapíron nyújtani). Az alsó lapot kend meg olvasztott kókuszolajjal, majd szórd meg kakaóporral és ízlés szerint eritrittel. Erre kerül a következő kinyújtott tészta, azt is kend meg és szórd meg az eritrites kakaóval. A harmadik lapot fektesd zsírpapírra és kend meg kókuszolajjal. A papír segítségével fektesd a tésztákra, majd húzd le a papírt. ( Vagy egyszerűen az eritrites kakaót locsold meg egy kicsit a kókuszolajjal.) A rétegezett tésztát még nyújtsd ki egy kicsit, így vékonyabb lesz és jobban össze is tapad. Vágd 8 cikkre, majd egyenként, szorosan tekerd fel és hajlítsd őket kifli formára. Rakd zsírpapírral bélelt tepsibe és vékonyan kend le kókuszolajjal. 180°c-on süsd 40 percig, majd rácson hagy kihűlni. Ízlés szerit szórd meg édesítővel.
Nagyon puha, mellékízmentes, finom croassant az eredmény. Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető.

 

 

 

Recept forrása: Derecskeiné Horváth Zsuzsanna

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.