Új jelszó kérése
Titkos receptek Neked!

Íratkozz fel és máris küldjük ajándékba 3 Éléskamra lisztkeverék titkos receptjét!

Süss otthon saját keverékkel!

Feliratkozásért görgess kicsit lejjebb!

Ne fizess a futárért!

Lakosságnak 9000 Ft-tól!

100% MINŐSÉGI GARANCIA

100% MINŐSÉGI GARANCIA

sütési tanácsadás

Ha elakadnál a lisztkeverék felhasználásában vagy nem is tudod, hogy állj neki, kell egy ötlet, egy recept vagy nem jártál sikerrel, írj ide egy e-mailt és 24 órán belül én fogok segíteni Neked személyesen.

paleoliteleskamra@gmail.com

Liszi-Fekete Gabriella

Termékfejlesztő, tulajdonos

 

Ajánló

www.otthonifejlesztes.hu

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló

Karácsonyi receptek

2017.12.03 10:03
Dióhabos és mákhabos kosárka

Hozzávalók:


1 tasak Éléskamra Magliszt-mentes nyújtható tészta alapliszt édes süteményekhez,
50 g darált dió, 
4 tojás sárgája, 
80 gramm kókuszolaj,
170 ml langyos-meleg kókusztej (zsírosabb, édeskés).
Először a folyékonyakat alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztkeveréket, összegyúrjuk és hideg helyen pihentetjük minimum fél órát. 
Pihentetést követően diónyi gombóckákat csípünk ki a tésztából, és ujjbeggyel szépen alaposan körkörösen eldolgozzuk a tálcsikákban, üreget hagyva a tölteléknek. Ha fém formáink vannak, akkor előtte zsiradékkal ki kell kenni, ha szilikonossal dolgozunk erre nem lesz szükség. A tésztát elősütjük: 180 Celsius fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc sütés elegendő lesz.


Töltelék:


4 tojás fehérje 4 kanál eritrittel és egy teáskanál citromlével kemény habnak felverve: először csak a fehérjét verjük, közben apránként adagoljuk hozzá az eritritet és végül a citromlét.
A felvert habba két narancs levét vagy ugyanennyi rumot-rumaromát keverjünk (Én gyerekbarátnak készítettem, ezért a narancslét választottam), majd felezzük el, egyik felébe darált mákot, másik felébe darált diót adagoljunk, annyit amennyit a tojáshab felvesz. (nem mértem, kanalanként raktam bele és közben kevertem)
Az elősütött formák aljába egy-egy teáskanál sűrűbb de nem kemény, hanem könnyedén kanalazható lekvárt kenünk, ebbe kerül bele a mákhab-dióhab. Ezután visszatesszük sütni kb. 15 percre, de figyeljük ne süljön sötétre a hab a sütikék tetején.

Recept forrása: Laczkó Zsuzsanna

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.