Előre elkészíthető tészták
Az utóbbi időben sokat kísérleteztem azon, hogyan viselkednek az Éléskamra nyers, bekevert tészták akár egész éjszakán át tartó hűtés után.
Kipróbáltam a kenyereket, a pizzát, a nyújtható tésztákat, a Keltes élményt, a pizzát, szóval szinte mindent.
Az eredmény az lett, hogy a hosszas pihentetés, hűtés nem, hogy rontaná a minőséget, hanem egyenesen javítja.
A kivett tésztát vagy átgyúrjuk, hogy kézmeleg legyen vagy megvárjuk, míg szobahőmérsékleten puhul. Ez után formázzuk és előírás szerint sütjük.
Időtakarékos, ha előző este bekeverjük, másnap pedig csak sütni kell. Ráadásul szépen összeérik a tészta. Adott esetben levegősebb lesz megsütve, nyersen pedig jobban formázható. Ez működik azokkal a kenyerekkel is, amiket formában kell sütni.
A csomagoláson lévő pihentetési időt innentől tekintsétek minimumnak. Nem árt egyáltalán, ha tovább pihen.