Új jelszó kérése
 
Omlós piskóta receptek
2018.06.06 14:47

Elefántszem (paleo)

Ti készítettétek:

Elefántszem (paleo)

http://www.paleonagykereskedes.hu/shop_ordered/68104/pic/elefantszem2.jpg

Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje:

Elefántszem (paleo)

Puha csokis piskóta, mennyei citromos totu krém, banán, finom csokoládéval.

Hozzávalók a piskótához:
3 M-es tojás
30 g eritrit, vagy annak megfelelő édesítő
fél csomag Éléskamra Omlós piskóta lisztkeverék
http://www.paleonagykereskedes.hu/Paleolit-Eleskamra-Omlos-
1 evőkanál kakaópor
4 evőkanál víz
3 evőkanál kókuszolaj

Töltelék:
250 g totu
150 g totu krém extra
ízlés szerint édesítő
1 kezeletlen citrom héja
1 kezeletlen citrom leve
20 g zselatin 1 dl meleg vízben feloldva
1 nagy banán

Tetejére:
150 g paleo csokoládé
1 evőkanál kókuszolaj

Elkészítés:
A totut, a totu krém extrával, édesítővel, citromlével, citromhéjjal és a feloldott zselatinnal keverd össze és tedd a hűtőbe dermedni.
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.
A tojásokat válaszd ketté. A tojás fehérjét verd kemény habbá.
A tojások sárgáját az édesítővel habosítsd fel, majd keverd hozzá a vizet és az olajt. Add hozzá a kakaóport és a lisztet, és jó alaposan keverd össze. Végül apránként, óvatos mozdulatokkal (hogy a habot ne törd össze) keverd hozzá a tojásfehérje habot.

Egy 15X 18 cm-s sütőpapírral bélelt tepsiben egyengesd el a tésztát, és süsd 180°C-n kb. 15-20 percig. Végezz tűpróbát. Amikor megsült, egy tiszta konyharuha segítségével tekerd fel a piskótát, így megtartja a formáját.
Olvaszd fel a csokoládét, és amikor langyosra hűlt keverd hozzá az olajt.
A kihűlt piskótát kend meg a totu krémmel, a közepére helyezd a megtisztított banánt, és tekerd fel.
Öntsd le a csokoládéval, tedd hűtőbe pár órára dermedni, és az ízeket ősze érni.
Nagyon ízletes sütemény.
Webáruház készítés