Új jelszó kérése
 

Keltes élmény receptek

2018.03.17 21:44
Fehérjedús laktató paleo pizza

Ebből a kis mennyiségű alapanyagból 2 db 22-24 cm-es pizza lesz, szép vékonyra nyújtva, ahogy kell.

Hozzávalók 2 db-hoz (tészta alaprecept)

1 M-es tojás

15 g tojásfehérje por

100 g Keltes élmény univerzális natúr ízű liszt (itt találod)

3 g himalaja só

130 ml víz

Elkészítés: a nedves hozzávalókat elkeverjük, hozzátesszük a lisztet, a tojásport és a sót. Ezzel kikeverve 30 perc pihentetés után lisztezett felületen két 22-24 cm nagyságú kört készítünk.

Megkenjük házi paradicsom mártással (ez többféle megoldás lehet: sűrített paradicsom+víz+só+oregano+bazsalikom+kakukkfű, darabolt konzerv paradicsom lével és az előző fűszerek, házi ketchup, passzírozott paradicsom püré és a fűszerek), kívánság szerinti feltétet teszünk rá, ha a diéta engedi, némi éven túl érlelt keménysajtot reszelünk a tetejére. Alsó-felső sütésen (maximum hőfokon - a pizza úgy jó), nagyjából 8-10 perc alatt megsütjük.

 

Én a pizzát mindig rács nélkül, a sütő aljára teszem, ekkor pirult lesz az alja, mint az olasz pizzának és szépen ráolvad a sajt.

 

 

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint.