Új jelszó kérése
 
Omlós piskóta receptek
2018.05.04 21:27

Paleo Feketeerdő torta

Ti készítettétek

Fekete erdő torta

Omlós piskóta lisztkeverék

Derecskeiné Horváth Zsuzsanna csodálatos alkotása

 

Hozzávalók a piskótához:
1 csomag Éléskamra Omlós Piskóta lisztkeverék
http://www.paleonagykereskedes.hu/Paleolit-Eleskamra-Omlos-Piskota-lisztkeverek-170
6 M-es tojás
60 g eritrit, vagy annak megfelelő édesítő
2 evőkanál kakaópor
8 evőkanál víz
6 evőkanál kókuszolaj

Hozzávalók a krémhez:
5 dl kókusztejszín
3 marék cukrozatlan meggybefőtt
reszelt paleo csokoládé

Elkészítés: a tojásokat válaszd ketté. A fehérjét 30 g eritrittel verd kemény habbá. A sárgáját a maradék eritrittel habosítsd fel. Keverd hozzá a kakaót is. Add hozzá a vizet, az olajt és jól keverd össze. Elegyítsd a liszttel, majd óvatos mozdulatokkal keverd hozzá a tojások habját is.
18 cm-es tortaformában (szilikon, vagy sütőpapírral bélelt formában) süsd 35 percig, 180°C-ra előmelegített sütőben. Rácson hagyd teljesen kihűlni, majd keresztben vágd 3 egyenlő részre.
A jól behűtött kókusztejszínt ízlés szerint édesítsd, ha szükségesnek érzed, majd verd kemény habbá. A krémet oszd 3 egyenlő részre. A lapokat kend meg a tejszínnel és szórd meg ízlés szerint meggyel. A torta tetejét és oldalát is kend meg a tejszínnel, majd díszítsd ki meggy darabokkal és reszelt csokoládéval.
Forrás:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=794783210720933&set=gm.368789560290137&type=3&theater&ifg=1

Webáruház készítés