Új jelszó kérése
 

Keltes élmény receptek

2018.03.18 09:46
Fonott kalács

Hozzávalók:
1 csomag Éléskamra Keltes élmény univerzális lisztkeverék
4 tojás
60 g eritrit, vagy ennek megfelelő, diéta szerinti édesítő
30 g kókuszolaj
160 g víz
30 g friss citromlé
20 g tojásfehérje por
1 teáskanál foszfátmentes sütőpor
fél citrom reszelt héja
ízlés szerint: mazsola (elhagyható)

Gyúráshoz, formázáshoz: bambusz rostliszt
A kalács lekenéséhez: kókuszolaj, tojás sárgája

Elkészítés: a tojásokat a kókuszolajjal, édesítővel, vízzel, citromlével, citromhéjjal, (mazsolával) keverd egyneművé. Keverd hozzá a tojásfehérje porral és sütőporral elkevert lisztkeveréket. Jó alaposan keverd össze. Levegősebb tésztát kapunk, ha dagasztószárral 2 percig kevered a tésztát. Ezután hideg helyen pihentes fél óráig. 
Melegítsd elő a sütőt 18°C-ra. 
Oszd el a tésztát 3 egyenlő részre, és gyúrd át bambusz rostlisztezett felületen, és formázz egyenként kb. 40 cm hosszú rudakat. Fonj belőle kalácsot, majd tedd sütőpapírral bélelt tepsibe és kend le kókuszolajjal. 180°C-on süsd 30 percig, majd kend le tojás sárgával és süsd még sütőtől függően kb. 25-30 percig. Aki szeretné kihagyni a tojásfehérje port, az csak a sütés vége előtt 10 perccel kenje le tojássárgájával.Rácson hagyd teljesen kihűlni. Nagyon finom, keltes jellegű kalácsot kapunk, pedig még kelesztenünk sem kellett. Tej, glutén és cukormentes.

Recept forrása: Derecskeiné Horváth Zsuzsanna

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint.