Új jelszó kérése
 
Omlós piskóta receptek
2018.03.02 18:50

Gesztenyés piskótatekercs

1csomag Éléskamra Omlós Piskóta lisztkeverék a zacskón lévő recept szerint elkészítve:

6 db M-es tojást (kb. 320 g) válassz ketté, a fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá, a sárgáját 60-70g eritrittel vagy xilittel robotgéppel keverd fehéredésig. A sárgája habhoz adj 6 evőkanál hideg vizet, 2 evőkanál olvadt kókuszzsírt, majd a lisztkeverékkel keverd simára. A tojásfehérje habot fokozatosan adagold hozzá, óvatos, nagy mozdulatokkal, hogy ne törjön össze. 24 cm-es  szilikon torta formában vagy 25*20-as tepsiben 180 fokon, 35 perc alatt (tűpróba) süsd készre.

Egy 36X29 cm-es tepsit kibéleltem sütőpapírral és vékonyan szétterítettem rajta a tésztát. 180°C-on 15 percig sütöttem. A sütőből kivéve konyharuhára tettem és óvatosan feltekertem a konyharuhával együtt. Mikor langyosra hűlt, kitekertem és teljesen kihűtöttem.

Közben fél liter kókusztejszínt kemény habbá vertem és összekevertem 2 csomag cukormentes gesztenyepürével. Megkentem a piskótát a krém felével és feltekertem. Másik felével megkentem a piskóta roládot, majd olvasztott cukormentes étcsokoládéval díszítettem.

Recept forrása: Derecskeiné Horváth Zsuzsanna

Webáruház készítés