Új jelszó kérése
 
Hagyományos nokedli és tészta receptek

Gombás halragu nokedlivel

2018.04.24 13:27

Ti készítettétek:Kozári Valéria alkotása

Hozzávalók:

Nokedlihez:

 

Elkészítés:

3 db M-es tojáshoz (kb. 165 g) keverj 100 ml vizet, ha keményebb nokedlit kedvelsz, 120 ml vizet, ha puhábbat. Add hozzá a nokedli alapot és keverd simára. Tegyél fel vizet forrni kevés sóval és zsiradékkal, addig pihentesd a tésztát. Miután besűrűsödött  szaggass lobogó vízbe, várd meg, míg feljön a tetejére, de csak 1-2 perc múlva szűrd le. Végül jéghideg vízzel öblítsd át!

 Hozzávalók halraguhoz:

  • 500 gr tilápia halfilé, felkockázva
  • 150-200gr csiperke gomba szeletelve
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 paradicsom + paradicsomlé(házi)
  • fűszerek: pirospaprika, fekete bors, só,
  • totu krém extra,+ 1 k.k. manióka liszt

Elkészítés:

A zsiradékon a hagymát félig megpároljuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát. A gomba kiengedett levét elpároljuk, ezt követően hozzáadjuk a felkockázott halfilét.

Néhány perc főzést követően "behabarjuk". Vigyázzunk, ne főzzük szét, mert a hal széteshet.

Süss Te is egyszerűen, a receptben használt lisztkeverékkel! Rendeld meg most:

 Éléskamra Hagyományos nokedli és tészta szénhidrát csökkentett lisztkeverék

Címkék: paleo nokedli, gluténmentes nokedli, IR barát nokedli, CH diéta, cukormentes, laktózmentes,

Nézd meg, hogyan készül a Marhapörkölt nokedlivel!

 

 

Webáruház készítés