Új jelszó kérése
 

Enyhén sózott nyújtható receptek

2018.03.21 19:36
Gombás pite

Hozzávalók:
a tésztához:
2 tojás
4 centiliter víz
2 centiliter citromlé
5 dkg folyékony kókuszolaj
a töltelékhez:
25 dkg gomba (mindegy milyen, én sárga rókagombából készítettem)
1 közepes fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
2-3 evőkanál zsír
10 dkg húsos szalonna
1 evőkanál finomra vágott zöld petrezselyem
2 tojás
1-2 evőkanál citromlé
törött bors
a forma kenéséhez:
diónyi kókuszzsír
A tésztához a tojást összekeverjük a vízzel, a citromlével és a kókuszolajjal. Hozzáadjuk a lisztkeveréket. Egynemű tésztává keverjük. 15 percre hűtőszekrénybe tesszük. Átgyúrjuk, majd kókuszzsírral kikent pitetálba nyomkodjuk úgy, hogy a tésztából a forma oldalára is kerüljön. 150 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. A felszeletelt hagymát a zsírban üvegesre fonnyasztjuk. Hozzáadjuk a kisebb csíkokra vagy kockára vágott szalonnát. Addig pirítjuk, amíg a szalonna zsírja elkezd kisülni. Ekkor hozzáadjuk a felszeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk a petrezselyemmel és az összezúzott fokhagymával. Az egészet zsírjára pirítjuk. A totu krém extrát összekeverjük a tojással, ízesítjük citromlével, sóval, törött borssal. Hozzáforgatjuk a gombás keveréket. A masszát az elősütött tésztába töltjük, majd a sütőbe visszatéve 30-40 perc alatt készre sütjük. Szeletelés előtt kis ideig pihentetjük.
Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint.