Új jelszó kérése
Titkos receptek Neked!

Íratkozz fel és máris küldjük ajándékba 3 Éléskamra lisztkeverék titkos receptjét!

Süss otthon saját keverékkel!

Feliratkozásért görgess kicsit lejjebb!

Ne fizess a futárért!

Lakosságnak 9000 Ft-tól!

100% MINŐSÉGI GARANCIA

100% MINŐSÉGI GARANCIA

sütési tanácsadás

Ha elakadnál a lisztkeverék felhasználásában vagy nem is tudod, hogy állj neki, kell egy ötlet, egy recept vagy nem jártál sikerrel, írj ide egy e-mailt és 24 órán belül én fogok segíteni Neked személyesen.

paleoliteleskamra@gmail.com

Liszi-Fekete Gabriella

Termékfejlesztő, tulajdonos

 

Ajánló

www.otthonifejlesztes.hu

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló

Karácsonyi receptek

2017.12.03 10:08
Gyömbér torta (Anyasütiből)

Hozzávalók:
 
a piskótához:
6 tojás
10 dkg eritrit
10 dkg darált dió
5 dkg durvára vágott dió
10 dkg darált mandula
10 dkg friss gyömbér reszelve
10 gramm sütőpor
1 kezeletlen citrom reszelt héja
 
a krémhez: 
4 dl ToTu tej
4 tojássárgája
8 gramm zselatin
15 dkg eritrit
vanília ízlés szerint
30 dkg nem folyós, de nem is betonkemény kókuszolaj

A krém valamennyi hozzávalóját, a kókuszolaj kivételével közepes lángon, habverővel folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Lehúzva a tűzről kis ideig még kevergetjük, így nem ég le az alja. Félretesszük, kihűtjük, majd annyi időre amíg dermedni nem kezd hűtőszekrénybe tesszük. A tésztához a tojásokat ketté választjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kihabosítjuk az eritrittel. Hozzákeverjük a dió, mandula, anyasüti lisztkeverék és sütőpor elegyét, majd a reszelt gyömbért és a citromhéjat is. Fellazítjuk a tojáshab negyedével, majd óvatosan hozzáforgatjuk a maradék habot is. 25 x 25 centis sütőpapírral bélelt formába töltjük, végül 160 fokos sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. Kihűtjük. Három lapra vágjuk. Betöltjük a krémmel, amihez a kókuszolajat kihabosítjuk, majd kisebb adagokban hozzáadjuk a vaníliapudingot is. Arra figyeljünk, hogy a két rész nagyjából egyforma hőmérsékletű legyen amikor összedolgozzuk, nehogy ikrássá váljon a krém, ha mégis kicsapódna a kókuszzsír, könnyen korrigálhatjuk, ha a krémet vízgőz fölé téve addig és csak addig keverjük, amíg a krém kisimul. Ha a krém túl lágy 5-10 percre hűtőszekrénybe téve érhetjük el a kenhető állagot. Minden lapra harmadnyi krém kerüljön, illetve a tetejére szánt krémmel kenhetjük meg a torta oldalait is. Szerintem érdemes egy éjszakán át dermedni hagyni a hűtőszekrényben. Annyi idő alatt jól összeérnek az ízek. tetszés szerint vágjuk Én félbe vágtam, majd ék alakban szeleteltem.

Recept forrása: Szabó Anita (tucsokbogar.blogspot.hu)

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.