Új jelszó kérése
100% MINŐSÉGI GARANCIA

100% MINŐSÉGI GARANCIA

sütési tanácsadás

Ha elakadnál a lisztkeverék felhasználásában vagy nem is tudod, hogy állj neki, kell egy ötlet, egy recept vagy nem jártál sikerrel, írj ide egy e-mailt és 24 órán belül én fogok segíteni Neked személyesen.

paleoliteleskamra@gmail.com

Liszi-Fekete Gabriella

Termékfejlesztő, tulajdonos

 

Ajánló

www.otthonifejlesztes.hu

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló

Sokmagvas paleo bagett

2017.07.24 08:34
Gyors sajtos pogácsa
A Sokmagvas paleo bagett lisztkeverékből pogácsák készültek nálunk szombaton.
 
Zalán sajtos pogácsát evett volna, de a nagy melegben igyekeztem könnyű és gyors megoldást keresni hozzá. Így esett a választásom erre a lisztkeverékre. Nagyon könnyű és egyszerű sütni vele.

Hozzávalók és elkészítés

1 csomag Sokmagvas paleo bagett lisztkeverék /215 g/ (lisztet hozzá itt találod)

a csomagoláson lévő recept szerint dolgoztam a lisztkeverékkel, vagyis így:

3 db M-es tojást (kb. 165 g) keverj el 100 ml vízzel és 20 ml friss citromlével. Néhány perc alatt keverd simára a lisztkeverékkel. 20 perc pihentetés után vizes kézzel formázz belőle kis golyókat, tedd tapadásmentes tepsire vagy sütőpapírra, lapítgasd el a kezeddel pogácsa formára, szórd meg őket egyesével sajttal. Süsd 180 fokra előmelegített (alsó-felső fokozatú) sütőben kb. 35 percet. Legalább langyosra hűlve fogyasztandó. Én 16 db egyforma méretű golyóra osztottam el a tészta mennyiséget, mert nem akartam apró pogácsákat, ezek szépen a duplájukra keltek meg, így nagyjából 5 cm-es lett egy darab.

Az összeshez 5 dkg érlelt Cheddar sajtot használtam fel.

 

Egy pogácsa rost tartalma 2,3 g, lassú felszívódású szénhidrát tartalma darabonként 5,1 gramm.

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.