Új jelszó kérése
 

Császárzsemle liszt receptek

2018.03.21 19:42
Gyros pitában

Hozzávalók 2 személyre:
a pitához:
3 tojás
fél dl víz
3 evőkanál folyékony kókuszolaj
a pitába valóhoz: 
30 dkg csirkemell
2 evőkanál zsír
gyros fűszer
uborka
saláta
retek
lila hagyma
paradicsom
paprika
az öntehez:
1 dl paleolaj (nem paleozóknak olaj)
1/2-1 teáskanál Dijoni mustár (nem paleozóknak mustár)
1-2 teáskanál citromlé
1/2-1 teákanál porrá őrölt eritrit (nem paleozóknak porcukor)
1-2 gerezd összezúzott fokhagyma
apróra vágott csípős paprika (elhagyható)
törött bors
Az öntethez a Totu krém extrát habverővel kevergetve vékony sugárban hozzácsorgatjuk az olajat. Ha úgy látjuk, hogy az olaj összekapja a krémet, akkor fejezzük be az olaj hozzácsorgatását és keverjük addig amíg a majonéz kisimul, innentől folytathatjuk az olaj hozzáadását. Hozzáadjuk az ízesítő anyagokat. További felhasználás előtt 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérhessenek. 
A pitához a vizet a tojást és a kókuszolajat összekeverjük. Hozzárakjuk a lisztet. Egyneműsítjük. Sütőpapíros lemezre négy egyenlő nagyságú korongot öntünk belőle ügyelve, hogy ne érjenek össze.(Én kéz lemezre raktam és egymás után sütöttem meg őket.) A lemezt a munkafelülethez ütögetjük, hogy a massza szép simára terüljön el (14-15 centis korongok lettek). 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Amíg sül a pita elkészítjük a húst, amihez a melleket kisebb kockára vágjuk. Ízesítjük a fűszerekkel és a felforrósított zsírban jól átsütjük. Mikor kihűlt a pita éles késsel levágjuk a szélét, és a kés hegyével megnyitjuk a belsejét. Megtöltjük a zöldségekkel, a hússal és az öntettel és már fogyaszthatjuk is!
Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint.