Új jelszó kérése
Ne fizess a futárért!

Lakosságnak 9000 Ft-tól!

100% MINŐSÉGI GARANCIA

100% MINŐSÉGI GARANCIA

sütési tanácsadás

Ha elakadnál a lisztkeverék felhasználásában vagy nem is tudod, hogy állj neki, kell egy ötlet, egy recept vagy nem jártál sikerrel, írj ide egy e-mailt és 24 órán belül én fogok segíteni Neked személyesen.

paleoliteleskamra@gmail.com

Liszi-Fekete Gabriella

Termékfejlesztő, tulajdonos

 

Ajánló

www.otthonifejlesztes.hu

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló

Keltes élmény lisztkeverék

2017.09.25 14:12
Pihe-puha szénhidát csökkentett hamburger zsemle

Igazi pihe-puha, gyönyörű hófehér belsejű szénhidrát csökkentett hamburger zsemle, ami napok múltán is friss marad, bátran fagyasztható is. Így bármikor előkaphatod és máris kész a fast food paleos változata. A zsemle enyhén édes, pont ahogy kell.

A recepthez 150 gramm lisztet használtam, többetek kérése szerint készült egy jól variálható alaprecept arra az esetre, ha csak magadnak sütnél valami sós vagy édes finomságot.

A lisztkeverék annyira univerzális, hogy ezt a 150 gramm liszttel készült tésztát is bátran használhatod bármilyen sós vagy édes recepthez (értelemszerűen ekkor érdemes a sót vagy eritritet elhagyni, igény szerint). Ebből lehet tepsis pite, kenyérféle, zsemle, kifli, sós pogácsa, pizzás csiga, stb, stb. Kicsit kisebb mennyiség, mint a csomagolás alapreceptje, de így jobban megfelel egyszemélyes adagnak.

 

Ebből a receptből 4 db nagyobb szénhidrát csökkentett hamburger zsemle lett. Darabonként csak 18,3 g szénhidrát tartalom, 10,2 g magas rosttartalom mellett. Lassan felszívódó energia forrás.

Hozzávalók
2 M-es tojás
90 ml víz
20 ml friss citromlé
25 g eritrit
5 g só
150 g Keltes élmény univerzális natúr ízű liszt

Elkészítés:
Minden nedves alapanyagot elkeverni, hozzáadni a szárazakat. 30 percet pihenni hagyni szobahőmérsékleten, majd át kell gyúrni szilikonos lapon.

Ebből négy nagy zsemle lesz, úgy 8 cm átmérőjű. Érdemes vizes kézzel formázni.
Laposabbra ajánlom készíteni, mert szépen megnő sütés alatt, de nem lesz túl magas, így bőségesen meg lehet tölteni.


Tetejét felvert tojás sárgával kenjük és szezámmagot szórunk rá.
180 fokon 35 perc sütési idő után elkészül.
Kihűlve vágjuk fel.

(Tipp: kívül még puhább marad, ha 1 evőkanál paradicsom püré és 2-3 evőkanál víz keverékével kened le tojás helyett.)

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.