Új jelszó kérése
 
Magliszt-mentes nyújtható receptek
2018.04.03 19:34

Hoffmann béles

Most egy gyerekkori kedvenc süteményemet készítetem el paleo változatban. Nagyon finom puha, ízletes, diós béles. Ezt a süteményt előre el lehet készíteni, mert 1-2 nap múlva talán még finomabb, még puhább lesz, persze, csak ha eldugod!

Hozzávalók a linzerhez:

1 csomag Éléskamra Magliszt-mentes nyújtható tészta alapliszt
4 M-es tojás
50 ml víz
20 ml friss citromlé
65 g kókuszolaj
50 g eritrit, vagy diéta szerinti édesítő

Gyúráshoz, nyújtáshoz: bambusz rostliszt

Hozzávalók a diós, kakaós réteghez:

4 M-es tojás sárgája
6 M-es tojás fehérje
1,5 evőkanál kakaópor
150 g darált dió
40-50 g eritrit, vagy ízlés szerinti édesítő

Elkészítés: a linzertésztához, a kókuszolajt a vízzel, édesítővel, tojásokkal, citromlével keverd össze, majd keverd hozzá a lisztet is. Hűvös helyen pihentesd a tésztát 20 percig.
Amíg pihen a tészta, készítsd el a diós réteg hozzávalóit, és melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.
Egy 29X19 cm-es tepsit bélelj ki sütőpapírral.
Amikor lejárt a pihentetési idő, a tésztát oszd 2 egyenlő részre, gyúrd át lisztezett felületen és egyenként nyújtsd ki a tepsi méretére. Az egyik lapot fektesd a tepsibe.
A diós rész elkészítése: a tojásokat válaszd ketté. A fehérjét verd kemény habbá, a sárgáját az édesítővel, kakaóval keverd habosra, majd keverd hozzá a darált diót is. Ezután apránként, óvatos mozdulatokkal keverd hozzá a tojások habját.
Kend a tepsiben lévő tésztára, majd erre fektesd rá a második lapot. Hústűvel, vagy villával szurkáld meg a tészta tetejét, és süsd 180°C-on sütőtől függően kb. 40-45 percig. Csak hidegen vágd fel. Szórd meg ízlés szerint por édesítővel. Egyszerű és nagyszerű sütemény.

Recept forrása: Derecskeiné Horváth Zsuzsanna

Webáruház készítés