Új jelszó kérése
Ne fizess a futárért!

Lakosságnak 9000 Ft-tól!

100% MINŐSÉGI GARANCIA

100% MINŐSÉGI GARANCIA

sütési tanácsadás

Ha elakadnál a lisztkeverék felhasználásában vagy nem is tudod, hogy állj neki, kell egy ötlet, egy recept vagy nem jártál sikerrel, írj ide egy e-mailt és 24 órán belül én fogok segíteni Neked személyesen.

paleoliteleskamra@gmail.com

Liszi-Fekete Gabriella

Termékfejlesztő, tulajdonos

 

Ajánló

www.otthonifejlesztes.hu

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló

Nagyi palacsintája liszt

2017.11.13 16:10
Kínai édes-csípős csirkecsíkok

Az igazi mézes-mázos chilis csípős kínai csirkefalatok paleos változata.

Akkora siker volt nálunk, hogy egymás után két napon ez volt az ebédünk.

Én így készítettem: 4 M-es tojást felvertem, sóztam, tettem hozzá 12 dkg Paleolit Éléskamra Nagyi palacsintája lisztkeveréket és 5 g Paleolit Éléskamra Foszfàtmentes paleo sütőport. Majdnem olyan sűrű lett a massza, mint a nokedli, csak a sütőpor miatt könnyű és habos. Ebbe tettem 4 részletben a 70 dkg felcsíkozott és sózott csirkemellet, amit sok kókuszzsírban sütöttem ki 4 részletben, oldalanként kb 2-3 perc alatt. A húst fedje a massza teljesen, de sütés közben bedagad, tehát nem kell vastagon lenni rajta. A csíkok hamarabb sülnek, mintha kockákra vágtam volna.

Az öntet lehet csak egyszerűen méz+ pici szójaszósz + szezámmag és csili pehely. De nekem ez így túl édes. Úgyhogy e szerint készült: 6 evőkanál magas paradicsom tartalmú ketchup (ezzel lesz finom), 2 evőkanál méz, 2 evőkanál szezámmag, pici balzsamecet vagy más ecet, 1 evőkanál szójaszósz (cocos amino a paleosoknak) és ízlés szerint chili pehely. Sütés után ezt tettem a húsra. Nem forgattam bele, hanem megkentem, hogy ne legyen vastag a máz rajta.

Közepes, vagy alacsony hőfokon érdemes sütni, hogy ne égjen meg. Ahogy sül, úgy dagad meg a tészta és szépen bevonja a húst mindenhol.

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.