Új jelszó kérése
 

Keltes élmény receptek

2018.03.21 18:43
Pirított máj sütőtökös lapcsánkával és birsalma lekvárral

Hozzávalók:
a pirított májhoz:
1 kg csirkemáj
2 vöröshagyma
10 dkg zsír
törött bors
a sütőtökös lapcsánkához:
50 dkg sütőtök
5 gramm tojásfehérje por
3 tojás
törött bors
a sütéshez:
3-4 evőkanál zsír
továbbá:
2 x 160 gramm Tokaj ex natura birs


A májhoz az apróra vágott vöröshagymát a zsírban üvegesre fonnyasztjuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott májat. Borssal ízesítjük és készre sütjük. Sózni csak a tálaláskor kell. A tócsnihoz a sütőtököt nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a tojásfehérjeporral elkevert lisztet és a tojást. Ízesítjük sóval, törött borssal. A fűszereket bátran használjuk, mert viszonylag sokat igényel. Forró zsiradékban evőkanálnyi halmokat szétlapítunk, majd mindkét oldalán átsütjük. A májjal és a birs lekvárral együtt tálaljuk.

Recept forrása: http://panitakedvencei.blogspot.hu/2017/12/piritott-maj-sutotokos-lapcsankaval-es.html?q=%C3%A9l%C3%A9skamra

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint.