Új jelszó kérése
Titkos receptek Neked!

Íratkozz fel és máris küldjük ajándékba 3 Éléskamra lisztkeverék titkos receptjét!

Süss otthon saját keverékkel!

Feliratkozásért görgess kicsit lejjebb!

Ne fizess a futárért!

Lakosságnak 9000 Ft-tól!

100% MINŐSÉGI GARANCIA

100% MINŐSÉGI GARANCIA

sütési tanácsadás

Ha elakadnál a lisztkeverék felhasználásában vagy nem is tudod, hogy állj neki, kell egy ötlet, egy recept vagy nem jártál sikerrel, írj ide egy e-mailt és 24 órán belül én fogok segíteni Neked személyesen.

paleoliteleskamra@gmail.com

Liszi-Fekete Gabriella

Termékfejlesztő, tulajdonos

 

Ajánló

www.otthonifejlesztes.hu

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló

Karácsonyi receptek

2017.11.23 19:02
Mákos kalácska

 Az én receptemben mák szerepel, de ez természetesen cserélhető dióra, gesztenyére, szinte bármire ízlés szerint.
A tésztával még így tojásmentesen is nagyon egyszerű dolgozni, a töltése sem okoz gondot, kicsit megdíszítve pedig a karácsonyi asztalon is megállja a helyét.

Hozzávalók: 300 g keltes élmény lisztkeverék, 40 ml friss citromlé, 50 g lágy kókuszzsír (plusz a tetejére lekeni), 40 g édesítő, 220 ml víz
töltelék: 6 evőkanál darált mák, 6 evőkanál kókuszolaj, 20 g édesítő

Elkevertem a vizet, a citromlét és a kókuszolajat, majd hozzáadtam a lisztkeveréket és alaposan kidolgoztam a tésztát. Félretettem fél órára.
A töltelékhez a hozzávalókat kikevertem.
A tésztát átgyúrtam, 6 részre vettem és kis téglalapokat nyújtottam belőle lisztezett (manióka, tápióka, stb) felületen.
Mint a rétesnél, megkentem mákkal az egyik hosszanti oldalt, kb a tészta feléig, úgy hogy a szélét kihagytam. aztán feltekertem és a kalács sütőbe tettem

Olvasztott kókuszzsírral lekentem és pihentettem egy órát.
Előmelegített 200 fokos sütőben 10 percig sütöttem, aztán visszavettem a hőt 180 fokra és további 20 percig sütöttem.

Recept forrása: www.tepszi.hu

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.