Új jelszó kérése
 

Karácsonyi receptek

2017.12.01 20:01
Pisztáciás marcipános nugátos és almás bejgli

Alaprecept szerint :

http://www.paleonagykereskedes.hu/spd/599887064020/MEGUJULT-Eleskamra-Keltes-elmeny-univerzalis-liszt


4 szobahőmérsékletű M-es tojáshoz 
40 ml vizet, 30 ml citromlevet, 60g por eritritet és 60g lágy kókuszsírt adunk. Összegyúrjuk, pihentetjük a hűtőben 20-30 percet.
Két fele osztjuk a tésztát.
Az egyike felét pisztáciás marzipános nugátos töltelékkel töltjük.
-200g pisztáciás paleo marcipán
-4 ek kenhető paleo nutella
- 5-6szem magozott datolya, melybe pisztácia szemeket töltünk

A tésztát kisodorjuk sütőpapíron, a marcipánt is por eritrit segítségével. 
A tésztát először megkenjük a nutellával, erre megpróbáljuk a marcipánt áthelyezni a sütőpapír segítségével, az én kezemből kicsúszott, de semmi gond...nem látszik. A datolya szemeket is rárakjuk és felcsavarjuk sütőpapír segítségével.

PISZTÁCIÁS MARCIPÁN:
150g finomra darált blanzsírozott mandula, 50g pucolt sótlan pisztácia finomra darálva, 1-2ek por eritritol, 1 tojás fehérje. Összegyúrjuk
Végül lekenjük tojás sárgájával, 10 perc múlva fehérjével, villával megszúrkáljuk.

Sütjük 180 fokon...nálam 40 perc volt.

A 2. töltelék mi is lehetne nálunk mint valami almás karácsonyias ízvilág.
2 kisebb almát apróra felkockázonk.
5-6 szem aszalt barackot és szilvát felkockázunk.
Az almára kevés eritritet, fahéjat szórunk.
Az aszalt barackra és a szilvára egy kis rumot öntünk. 10 perc után a felesleges rumot leöntjük. Összekeverjük az almát, az aszalt gyümölcsöket és 1 ek vaníliás pudingport. Ezzel töltjük a bejglit és ugyanúgy járunk el vele mint a másik változattal. Egyszerre süthetjük.

Recept forrása: Csánó Fehér Erika

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint.