Új jelszó kérése
 
Keltes élmény receptek
2018.05.02 09:51

Medvehagymás bagett

Ti készítettétek:

Medvehagymás bagett

Keltes élmény lisztkeverékből

http://www.paleonagykereskedes.hu/shop_ordered/68104/pic/medvehagymas-bagett.jpg

Derecskeiné Horváth Zsuzsanna remeke

Medvehagymás bagett Keltes élmény lisztkeverékből

Hozzávalók:
200 g Keltes élmény lisztkeverék
http://www.paleonagykereskedes.hu/spd/599887064020/Eleskamra-Keltes-elmeny-univerzalis-lisztkeverek-n
3 M-es tojás
20 ml friss citromlé
130 ml víz
25 g lágy kókuszzsír
5 g só
1 marék apróra vágott medvehagyma
3 g foszfátmentes sütőpor
liszt a gyúráshoz, formázáshoz
kókuszolaj a kenéshez

Elkészítés: a lágy kókuszzsírt a sóval, tojásokkal, vízzel, citromlével, medvehagymával keverd össze, majd jó alaposan keverd hozzá a sütőporral elkevert lisztet is. Lehetőség szerint dagasztószárral keverd 2 percig, így még levegősebb tésztát kapsz. Pihentesd hűtőben fél órát. 
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. 
Oszd 2 egyenlő (ha kisebb bagetteket szeretnél, akkor 3) részre. 
Lisztezett felületen gyúrd át, formázd meg és tedd bagett sütő formába, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe. Pár helyen vagdosd be a tetejüket, kend le kókuszolajjal és süsd 180°C-on 35-40 percig. Rácson hagyd kihűlni.
Sütés közben már az illata is fantasztikus. Ízletes pihe-puha, dundi bagettek.
Nem nedves a belseje, nem kell keleszteni, cukor, tej és glutén mentes paleo péksütemény.
Forrás:
Webáruház készítés