Új jelszó kérése
 
Paleo, reform kenyerek, péksütik
2018.03.21 19:12

Medvehagymás sós kifli

A húsvéti sonka mellé készült és nagyon elégedett vagyok vele. A tészta jól kezelhető volt és sütés után sem maradt nedves. A legszebb kifliket croissant vágóval lehet kialakítani, de csak azért beruházni rá, hogy évente kétszer használjam, egy kicsit felesleges. Nagyon egyszerű megoldás, ha kartonpapírból kivágunk egy egyenlő szárú háromszöget (nálam 18 x 18 x 10 cm) sablon gyanánt és ennek segítségével vágjuk ki a tésztadarabokat majd.
 
Hozzávalók 12 darabhoz:
 
3 tojás
3 dkg folyékony kacsazsír
2 cl citromlé
6-8 medvehagyma (ha nincs szezonja snidlinngel helyettesíthető, de el is hagyható)
csapott teáskanál só
 
a nyújtáshoz:
kevés  Paleolit éléskamra keltes élmény lisztkeverék
 
a kenéshez:
1 tojás
durva szemű só
 
A tojásokat egyneműre keverjük a kacsazsírral, a citromlével és a sóval. Hozzáadjuk a lisztet és a finomra vágott medvehagymát. 15-20 percre hűtőszekrénybe tesszük.  Lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, majd a két részre osztott tésztát egyenként 18 centi széles csíkká nyújtjuk. Kivágjuk belőle a háromszögeket. A rövidebb oldal közepre 2 centis bemetszést vágunk, innét indulva felgörgetjük a tésztát. Az így kapott kifliket sütőpapíros lemezre rakosgatjuk. Lekenjük a tojással. Meghintjük a sóval. Végül 175 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.. Akkor jó, ha szép aranybarna színt kap.
Webáruház készítés