Új jelszó kérése
Titkos receptek Neked!

Íratkozz fel és máris küldjük ajándékba 3 Éléskamra lisztkeverék titkos receptjét!

Süss otthon saját keverékkel!

Feliratkozásért görgess kicsit lejjebb!

Ne fizess a futárért!

Lakosságnak 9000 Ft-tól!

100% MINŐSÉGI GARANCIA

100% MINŐSÉGI GARANCIA

sütési tanácsadás

Ha elakadnál a lisztkeverék felhasználásában vagy nem is tudod, hogy állj neki, kell egy ötlet, egy recept vagy nem jártál sikerrel, írj ide egy e-mailt és 24 órán belül én fogok segíteni Neked személyesen.

paleoliteleskamra@gmail.com

Liszi-Fekete Gabriella

Termékfejlesztő, tulajdonos

 

Ajánló

www.otthonifejlesztes.hu

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló

Karácsonyi receptek

2017.11.21 18:29
Gesztenyés meggyes kevert

Hozzávalók:
1 csomag Paleolit Éléskamra Omlós Piskóta lisztkeverék
6 tojás
1 evőkanál eritrit
6 evőkanál víz
2 evőkanál folyékony kókuszolaj
1 üveg cukormentes meggybefőtt (recept itt)
 
a gesztenyés részhez:
25 dkg natúr gesztenyemassza (vagy főtt szemes ledarálva)
5 dkg porrá őrölt eritrit
1 evőkanál holland kakaó
2 cl rum
3 tojásfehérje

A meggybefőttet leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből csipetnyi sóval kemény habot verünk. A sárgáját fehéredésig keverjük az eitrittel. Hozzáadjuk a vizet és a kókuszolajat, majd a lisztet is. A tojásfehérje hab harmadával fellazítjuk a masszát, majd óvatosan, hogy a hab ne törjön össze és a tészta levegős maradjon, hozzáforgatjuk a maradék habot is. 25 x 25 centis, sütőpapírral bélelt formába töltjük. Megszórjuk 20 dkg meggyel. 175 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. A gesztenyés részhez a tojásfehérjéből csipetnyi sóval kemény habot verünk. A gesztenyemasszát elkeverjük az eritrittel, a kakaóval és a rummal. Fellazítjuk a tojáshab harmadával, majd óvatosan, hogy a hab ne törjön össze és a tészta levegős maradjon, hozzáforgatjuk a maradék habot is. 10-es sima csőrös habzsákba szedjük és a sütőből kivett, eddig 20 percet sült tészta tetejére nyomjuk rács szerűen (bátran lehet vastagabbra nyomni a rácsot, bőven van massza hozzá). Visszatesszük a sütőbe és további 20 perc alatt készre sütjük. ha kihűlt a befőttből megmaradt meggy szemekkel díszítjük.

Recept forrása: tucsokbogar.blogspot.hu

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.