Tudtad? Ha 20 000 Ft felett vásárolsz akkor rendelésedet díjmentesen szállítjuk.

Kérdése van? Hívjon minket! +36 301087448

Miből készül az Anyasüti?

Rejtett infók nélkül mindenről tájékozatunk.

A megújult Anyasüti lisztkeverék termékcsaládot már 6 hónapos kortól ajánljuk gyermekek számára, a hozzátáplálás kiegészítésére. Összetételében semmilyen adalékot, mesterséges dolgot, vagy jelölendő allergént nem használtunk, a csomagoláson vegán alapreceptek vannak. Hiszen az elsődleges célunk vele, hogy az egész család számára megkötések vagy aggodalom nélkül bármikor fogyaszthatók legyenek.

 

Mindegyik Anyasüti lisztkeveréknek az alapja a finom és szuper jó beltartalmú köles, ami ásványi anyagokban, nyomelemekben gazdag, lúgos tulajdonságú, nem allergén és könnyen emészthető, kiváló növényi fehérje forrás. Így jó alapot ad tápanyagdús ételekhez.

Én magam az egyik legjobb alternatív, gluténmentes gabonának tartom, mindenki étrendjében szerepelnie kellene.

Nem kell megijedned attól, hogy az összetevők között tápióka keményítőt, rostot, rizslisztet látsz. A rostokat csak kis mennyiségben adtuk a lisztekhez, de 2 dolog miatt fontosak: az egyik, hogy jó állagú süteményeket és kenyereket vagy épp palacsintát tudj sütni, amit örömmel fogyaszt el a gyermeked. A másik, hogy ügyesen, jól adagolva az emésztésre is jótékony hatása lehet.Vagyis odafigyeltem arra, hogy a keverék ne tartalmazzon sokat belőle.

Anyasüti gluténmentes croissant Keltes süteményekhez lisztkeverék alapreceptje szerint

Másik fontos tulajdonságuk, hogy lassítják a szénhidrátok felszívódási sebességét. Ez azt eredményezi, hogy tovább érzünk jól lakottság érzetet, mert az ételből hasznosuló szénhidrát elnyújtott energiaforrást biztosít.

A rizsliszt és a keményítő a hagyományos gluténmentes lisztkeverèkek miatt sajnos nincs a legjobb megítéléssel. A legnagyobb gond az velük, hogy önmagukban csak ebből keveréket készítve, rostok és fehérje nélkül az étel nem más, mint egy gyors szénhidrát bomba. Valódi tápérték nélkül. Én megmutatom Neked, hogy ezeket a keményítő forrásokat lehet jól és ügyesen használni, úgy, hogy a végeredmény rácáfoljon ezekre a rossz tapasztalatokra. Csak annyi mennyiségben használtam a termékekhez a kettőt együtt, hogy nagyjából maximum 25%-ot tegyenek ki (vagy ennél is kevesebbet). Viszont ízben, állagban sokat adnak hozzá. A rizs az elsők között ajánlott hozzátáplálási étel babák számára.

A szentjánoskenyérmag liszt a vele azonos nevű fa termésének őrleménye. Növeli a vele készült tésztafélék, sütemények eltarthatóságát, valamint jó állagot kölcsönöz nekik. A bébi tápszerekben, pépekben, pürékben gyakran használt alapanyagról van szó. E410-es számon jegyzett élelmiszer, de ez ne tévesszen meg, a közhiedelemmel ellentétben nem minden E szám káros, ártalmas. A szódabikarbóna sem az, mégis van jelölése (E500). Elárulok egy nagy titkot, ebből a lisztből az egész csomag Házi fehér kenyér és a Keltes tészták lisztjében mindössze 4, azaz négy gramm van. A többiben nem használtam.

A cirokliszt erősíti, növeli a kölesliszt mellett a lisztkeverèkek jótékony tulajdonságait, emellett finom, naturális íze van és puhító tulajdonsága.

Az Anyasütiből tudatosan hagytam ki a hajdinát, habár hasonlóan értékes, mint a köles, de markáns, tolakodó íze miatt sokunknak nem kedvence.

Összességében mindezeknek az alkotóknak a megfelelő arányú keverésével nem csak beltartalmi értékekben lettek családbarát alapanyagok az Anyasüti lisztkeverèkek, hanem ízvilágukban sem érződik a köles enyhén lúgos, jellegzetes íze. Harmóniájukban egy szinte semleges ízélmény született.

Anyasüti Házi fehér kenyér lisztkeverék alaprecept szerint készítve

Mindezek mellett már csak ráadás, hogy meglehetősen egyszerűen, víz, csekély zsiradék hozzáadásával vegán életforma szerint, könnyen és egyszerűen készülhetnek Anyasüti finomságok a családnak.

Szénhidrát tartalmuk nem alacsony, de a rostok miatt lassított felszívódásúak. Azoknak a felnőtteknek, akik fogyókúra, vagy testsúly szintentartás alatt fogyasztják, úgy ajánlom, hogy mértékkel, lehetőleg reggelire, tízóraira vagy ebédre fogyasszanak belőlük, inkább fehérjével, zöldségekkel, sem mint zsiradékban dús fogás mellé. Hiszen a szénhidrátok zsírral együtt egyenesen vezetnek a túlsúlyhoz.

Ezt az egyszerű alapszabályt betartva válhat az Anyasüti az egész család kedvencévé.

Nézd meg itt, mikről is olvastál eddig. Ismerkedj ezekkel a nagyszerű újdonságokkal! Tedd könnyebbé a napi diétás készülődést az egész család által szerethető termékekkel!