Új jelszó kérése
 
Enyhén sózott nyújtható receptek
2018.06.01 12:29

Pizzas csiga

Ti készítettétek:

Pizzás csiga

Enyhén sózott nyújtható lisztkeverék

http://www.paleonagykereskedes.hu/shop_ordered/68104/pic/pizzascsiga.JPG

Hozzávalók:

-1 csomag Paleolit Éléskamra enyhén sózott nyújtható tészta
-2 db M-es tojás
-40 ml víz
-20 ml citromlé
-50 g kacsazsír

A pizzaszószhoz:

-1 vöröshagyma
-1 kis üveg sűrített paradicsom
-só, bors, oregánó, bazsalikom

A mártogatóshoz:

-15 dkg totu krém extra
-2 gerezd zúzott fokhagyma
-só,bors

Elkészítés:

Egy tálban keverjük össze a nedves összetevőket majd adjuk hozzá a lisztkeveréket és jól dolgozzuk össze. Hagyjuk pihenni 15 -20 percig.

Amíg a tészta pihen készítsük a paradicsomszószt. A hagymát, paradicsomot, és a fűszereket rakjuk az aprítógépbe és aprítsuk addig amíg homogén nem lesz.

Szilikonos nyújtólapon, vagy két sütőpapír között nyújtsuk ki vékonyra, lehetőleg téglalap alakúra.

Kenjük meg a paradicsomszósszal és ízlés szerint szórjunk rá meg reszelt parmezánnal.

Szorosan tekerjük fel, majd vágjunk belőle kb 1-2 centis csigákat.

Sütőpapírral kibélelt tepsire rakva, 180 fokra előmelegített sütőben süssük 25-30 percig.

Forrás:

http://enkicsipaleokonyham.blogspot.com/2016/03/pizzas-csiga.html

 

Webáruház készítés