Új jelszó kérése
Sütési tanácsadás

Ha elakadnál a lisztkeverék felhasználásában vagy nem is tudod, hogy állj neki, kell egy ötlet, egy recept vagy nem jártál sikerrel, írj ide egy e-mailt és 24 órán belül én fogok segíteni Neked személyesen.

paleoliteleskamra@gmail.com

Liszi-Fekete Gabriella

Termékfejlesztő, tulajdonos

Bemutatkozómat itt találod!

 

Rólunk mondtátok

Nguyen-Szabó Délia - Budapest

(...)"Bátran ajánlom minden olyan kezdő vagy haladó háziasszonynak/ anyukának, de akár még férfiaknak is, akik egyszerűen szeretnének egészségeset, természeteset sütni, csalódások nélkül!"

Még több véleményt itt találsz!

Titkos receptek Neked!

Íratkozz fel hírlevelünkre és máris küldjük ajándékba 3 Éléskamra lisztkeverék titkos receptjét!

Süss otthon saját keverékkel!

Feliratkozásért görgess kicsit lejjebb!

Ne fizess a futárért!

Lakosságnak 9000 Ft-tól!

100% MINŐSÉGI GARANCIA

100% MINŐSÉGI GARANCIA

Ajánló

www.otthonifejlesztes.hu

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló

Karácsonyi receptek

2017.12.13 18:56
Csokipudingos gesztenyés pite

a csokipudinghoz:
3 dl Totu tej
3 tojássárgája
6 gramm zselatin 
4-6 dkg eritrit
6 dkg cukor- és tejmentes étcsokoládé
késhegynyi vanília őrlemény
 
a tésztához:
2,5 dkg porrá őrölt eritrit
2 L-es tojás
2,5 dkg víz
10 ml citromlé
4 dkg folyékony kókuszolaj
 
a kenéshez:
1 evőkanál kókuszolaj
 
a gesztenyés réteghez:
25 dkg natúr gesztenyemassza
5 dkg porrá őrölt eritrit
2 cl rum
 
a díszítéshez:
2 dl cocomas
1 teáskanál por eritrit
vanília
 
A csokipudinggal csupán annyi a munka, hogy az összes hozzávalót lábasba tesszük. Habverővel állandóan kevergetve addig főzzük, amíg az egész egyneművé nem válik, illetve egy kicsit be nem sűrűsödik. Kihűtjük. Hűtőbe tesszük, amíg dermedni nem kezd (ha esetleg megkötne sincs tragédia, habverővel alaposan keverjük át.) A tésztához habverővel összekeverjük a tojást a vízzel, a citromlével és a kókuszolajjal. Hozzáadjuk az eritrittel elkevert lisztet. Egynemű tésztává dolgozzuk. Amíg a konyhában 24 fok alatti hőmérséklet van elég, ha a tésztát letakarva 20 percig a konyhapulton pihentetjük. Ahogy bejön a melegebb idő hűtőszekrénybe kell majd tenni. A tésztát kókuszolajjal kikent 12 x 35 centis (vagy 18 centis kerek) pite formába (az enyémek kivehető aljúak) nyomkodjuk úgy, hogy a forma oldalára is kerüljön a tésztából. 175 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük. Kihűtjük. A gesztenyés réteghez a rumban feloldjuk az eritritet (ha nem akarjuk, hogy alkohol tartalma legyen főzzük össze), majd a gesztenyemasszához keverjük. A rumos masszát a pite aljába kenjük. Rátesszük a majdnem megdermedt pudingot. Teljes dermedésig hűtőbe tesszük, végül kókuszhabbal díszítjük, amihez a cocomast 30 percre fagyasztóba tesszük, majd az ízesítő anyagokkal kemény habbá verjük.
Recept forrása: Szabó Anita (www.tucsokbogar.blogspot.hu)
Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.