Új jelszó kérése
100% MINŐSÉGI GARANCIA

100% MINŐSÉGI GARANCIA

sütési tanácsadás

Ha elakadnál a lisztkeverék felhasználásában vagy nem is tudod, hogy állj neki, kell egy ötlet, egy recept vagy nem jártál sikerrel, írj ide egy e-mailt és 24 órán belül én fogok segíteni Neked személyesen.

paleoliteleskamra@gmail.com

Liszi-Fekete Gabriella

Termékfejlesztő, tulajdonos

 

Ajánló

www.otthonifejlesztes.hu

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló

Sokmagvas paleo bagett

2017.06.07 11:54
Rusztikus csavart bagett

Ehhez a bagett változathoz Húgom adta az ihletet ezzel a fotóval. Ott az a nagyobb, rusztikus bagett elindította a fantáziámat és ez a variáció készült belőle.

A rusztikus csavart bagett tésztáját a csomagoláson lévő recept szerint készítettem el, ami az alábbi:

"3 db M-es tojást (kb. 165 g) keverj el 100 ml vízzel és 20 ml friss citromlével. Néhány perc alatt keverd simára a Sokmagvas paleo bagett lisztkeverékkel (terméket itt tudod megvásárolni hozzá). 20 perc pihentetés után vizes kézzel formázz 4 db, egyenként 14 cm hosszú bagettet. Csak itt változtattam rajta: formázás után a bagettet forgasd meg paleos lisztben (pl. manióka, malanga, mandulaliszt), ez után két kezeddel csavargasd meg párszor, hogy rusztikus formája legyen.  Tedd szilikonos lapra vagy bagett sütő formára és süsd 200 fokra előmelegített (alsó-felső fokozatú) sütőben 20 percet, majd 180 fokon még 20 percet. Kihűlve fogyasztandó. Teljes kiőrlésű pékárura emlékeztető állagú és ízű, ropogós héjú, száraz belsejű bagettek."

 

 

Kisfiammal már türelmetlenül vártuk, hogy kihűljön. Mindketten langyosan, csak úgy önmagában jóízűen haraptuk. Kívül kicsit roppanós, belül lágy és ruganyos.

Talán ez az első kenyérféle, amire nem úgy gondolok a fogyasztása során, hogy paleos. Mert semmi arra emlékeztető íze nincs.

 

Egy darab üres bagett lassan felszívódó szénhidrát tartalma 20,3 gramm, rosttartalma 9,1 g. Súlya kb. 100-110 g.

Általában egy adagra bőségesen elegendő mennyiség.

Aki kisebb étkű, formáljon inkábbb 6 db-ot belőle.

 

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.