Új jelszó kérése
Ne fizess a futárért!

Lakosságnak 9000 Ft-tól!

100% MINŐSÉGI GARANCIA

100% MINŐSÉGI GARANCIA

sütési tanácsadás

Ha elakadnál a lisztkeverék felhasználásában vagy nem is tudod, hogy állj neki, kell egy ötlet, egy recept vagy nem jártál sikerrel, írj ide egy e-mailt és 24 órán belül én fogok segíteni Neked személyesen.

paleoliteleskamra@gmail.com

Liszi-Fekete Gabriella

Termékfejlesztő, tulajdonos

 

Ajánló

www.otthonifejlesztes.hu

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Termék részletek


MEGÚJULT!!! Éléskamra Keltes élmény univerzális lisztkeverék (natúr ízű liszt) 300 g gluténmentes

MEGÚJULT!!! Éléskamra Keltes élmény univerzális lisztkeverék (natúr ízű liszt) 300 g gluténmentes
  • MEGÚJULT!!! Éléskamra Keltes élmény univerzális lisztkeverék (natúr ízű liszt) 300 g gluténmentes
  • MEGÚJULT!!! Éléskamra Keltes élmény univerzális lisztkeverék (natúr ízű liszt) 300 g gluténmentes
  • MEGÚJULT!!! Éléskamra Keltes élmény univerzális lisztkeverék (natúr ízű liszt) 300 g gluténmentes
  • MEGÚJULT!!! Éléskamra Keltes élmény univerzális lisztkeverék (natúr ízű liszt) 300 g gluténmentes
  • MEGÚJULT!!! Éléskamra Keltes élmény univerzális lisztkeverék (natúr ízű liszt) 300 g gluténmentes
Bruttó: 990 Ft, (780 Ft+ áfa)990

MEGÚJULT!

Még keltesebb, még lágyabb a tészta, még könnyebben formázható, könnyen összeállítható. Mennyei finom natúr ízvilág, semmi szokványos paleos mellékíz... Majdnem 20%-kal lecsökkentett szénhidrát tartalom.

Győzödj meg róla Te magad!

 

A Keltes élmény lisztkeverékkel a keltes sütemények kedvelőinek szeretnénk kedveskedni. Sikerült megalkotni egy olyan, ízében harmonikus és semleges, állagában a hagyományos (búzalisztből készült) kelt tésztás élményt nyújtó alaplisztet, amit fantáziánk szerint igazíthatunk a reform életmódunkhoz. Élesztő nélkül készíthetünk finom és gyors keltes süteményt.

CSÖKKENTETT SZÉNHIDRÁT TARTALOM

ALACSONY ZSÍRTARTALOM

MAGAS ROSTTARTALOM

 

  • A Keltes élmény lisztkeverék a kelt tésztát kedvelők számára készült. Azoknak, akik olykor szeretnék reform életmódjukba, vagy diétájukba visszacsempészni a nagymama finom, puha és légies keltes süteményeit. Olykor vágynak arra, hogy a reggeli asztalra egy frissen sült kakaós csigát, lekváros buktát vagy egy finom pizzás párnát tegyenek, a család legnagyobb örömére. Jó szívvel ajánjuk iskolás gyermekek tízórai csomagjába, munkahelyi gyors étkezésekhez egyaránt.

    A belőle készült sütemények másnap is finomak és puhák.

     

    SÓMENTES ÉS ÉDESÍTÉSMENTES TERMÉK. Felhasználástól függően édesíteni, sózni szükséges.

    A lisztkeverék kiadós adagjával családok számára bőséggel elegendő, vagy vendégségekre készítve is  megfelelő adag. Az elkészült sütemények fagyaszthatók és szobahőmérsékelten érdemes kiolvasztani, majd sütőben 100 fokon langyosra is melegíthetők.

     

    A keverékben a finomabb ízvilág elérése érdekében a szúrós ízű szódabikarbóna helyett a saját fejlesztésű Paleolit Éléskamra foszfátmentes sütőport használjuk.

     

    Hozzáadott adalékoktól, színezékektől, konzerváló szerektől, aromáktól, ízfokozóktól mentes, csak természetes alapanyagok felhasználásával előállított naturális termék.

    Gabona-, cukor-, szója-, tejmentes magyar kézműves lisztkeverék.

    Nem tartalmaz továbbá kókuszlisztet, konjac lisztet, élesztőt sem.


    Diétázók is fogyaszthatják, ha rostban gazdag, lassú felszívódású szénhidrátforrásból szeretnék sütemény igényüket fedezni. Hosszú ideig jól-lakottság éreztet biztosít, kiegyensúlyozott rosttartalma miatt az emésztésre is jótékony hatással lehet. Lassítja a szénhidrátok felszívódását, így élettanilag is kedvező hatása lehet szervezetünkre.

     

    Jó szívvel ajánljuk diétázóknak, paleolit életmód híveinek, azoknak, akik szem előtt tartják az egyszerű, de egészséges, változatos napi táplálkozást.

     

    A régi, megszokott kelt tésztákhoz nagyon hasonlító sütemények készíthetők belőle.

     

    Összetevők: tápióka keményítő, élelmi rostok (bambuszrost liszt, útifűmaghéj liszt), mandulaliszt, szezámmag liszt, Paleolit Éléskamra foszfátmentes paleo sütőpor (savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, tápióka keményítő)

     

     

    Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben:

    Energia kj/kcal: 1066,4/258,2

    Zsír:2,8 g amelyből telített zsírsavak 0,9 g

    Szénhidrát: 49,7 g amelyből cukor 0,2 g

    Fehérje: 7,3 g

    Só: 0 g

    Élelmi rost: 27,1 g

     

    (A korábbi keverékhez képest csökkent az energiatartalom és a szénhidrát tartalom is és nőtt a természetes élelmi rost tartalma.)

     

    Csak természetesen előforduló cukrokat és rostokat tartalmaz.

    Saját, garantáltan gluténmentes műhelyünkben csomagolva. 

    Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült.

    Száraz, hűvös helyen tartandó.

     

    Elkészítési javaslat

    Csomagoláson lévő recept - édesen - Tekert csíkos kalács

    Recept javaslat (készíthető belőle kakaós csiga, különféle töltött párna, bukta, kalács édesen. Sósan kenyér, zsemle, pizzás csiga, hússal töltött párnácskák, stb):

    3 M-es tojást (KB 165 g) keverj el, 20 ml friss citromlével, 120 ml vízzel, 25 g lágy kókuszzsírral és 40 g kristályos édesítővel (eritrit, xilit, glicin, stb.), majd keverj hozzá a lisztből 200 g-ot. Pihentesd a tésztát 30 percig hideg helyen (vagy még tovább). Ezután szilikonos lapon, enyhén lisztezett felületen gyúrd át kicsit, majd alul-felül lisztezve 30*24 cm-es lappá nyújtsd ki. Kend meg olvadt kókuszzsírral, erre hintsd a 4 evőkanál édesítő+1 evőkanál holland kakaó keverékét. A szilikonlap segítségével tekerd fel és a rudat vágd el 15-15 cm hosszúra. A mellékelt fotó szerint vágd be és mindkettőt fonatszerűen tekerd fel. Sütőpapírral bélelt püspökkenyér formában helyezd egymásra a két fonatot és 180 fokra melegített sütőben 35 perc alatt süsd készre.

     

    A kész kalácsot 12 szeletre vágva egy szelet sütemény szénhidrát tartalma 11 g abban az esetben, ha szénhidrátmentes édesítőt használunk (pl. eritrit vagy glicin).

     

     

    Csomagoláson lévő recept változat SÓSAN

    Ez a csomagoláson lévő alaprecept nem csak édesen, hanem sósan is felhasználható annyi változtatással, hogy az édesítő helyett 5-6 g himalaja sót teszünk bele.

    Minden egyéb más változatlan.

    Ily módon készülhet belőle zsemle, kenyér, sós töltött sütemények (pl. csigák, párnák, hasék, stb.) és például ilyen kenyérlángos (töki pompos, kemencés lepény elnevezés ugyanaz).

     

    Ez a következőképpen: a fenti módon sós tésztát készítünk, 20 percig pihentetjük, pici liszttel átgyúrjuk és alsó-felső lisztszórással kb. 8 mm vastagságú téglalappá nyújtjuk.

    Megkenjük 100 g TOTU krém extrából készített krémmel: 2 gerezd zúzott fokhagyma, 30 g lágy kókuszzsír, só, citromlé ízlés szerint. Rákerül a szalonna, sonka, kolbász, hagyma, majd opcionálisan a tetejére éven túl érlelt sajt.

    200 fokos sütőben 15-17 perc alatt sütjük készre (alsó-felső sütés), ebből 25*35 cm-es nagyságú lepény lett. Sütés után kb. 12 mm vastag tésztát kapunk, aminek az állaga, naturális íze megtévesztésig hasonlít a vásárokban kapható valódi kemencés lepényhez.

     

    További ötletek

    A csomagoláson lévő édes alapreceptből kakaós csiga készült. Receptet lásd fent a csíkos kalácsnál.

    Kakaós csiga: a tésztát nyújtsd kb. 30x20 cm-es téglalapra, töltsd meg ezzel a krémmel: 10 g kakaópor, 30 g eritrit, 30 ml sűrű kókuszkrém (vagy víz), 5 g Keltes élmény liszt, vaníliapor. 5 perc pihentetés után kend a tésztára egyenletesen. Szorosan tekerd fel a 20 cm-es oldalánál fogva a szilikonos papír vagy nyújtólap segítségével, hogy dundibb, nagyobb csigák legyenek. Vágd 12 egyenlő részre. Kend le tojással vagy egy alma levével és a tepsiben hézagosan rendezd el. 180 fokra melegített sütőben (alsó-felső sütésen) 30 perc alatt süsd készre. Nagyjából a kétszeresére kel meg.

     

     

    Az alapreceptből nutellás csiga is készült már a következőképpen:

    a tésztát a csomagoláson lévő recept szerint készítettem (lásd fent), kinyújtottam alul-felül lisztezett felületen 22*30 cm-re, megkentem 70 g paleo nutella és 30 g cocomas kókuszkrém keverékével, a hosszabb oldalánál fogva feltekertem a tésztát. 14 részre vágtam, hézagosan tettem a tepsibe. 180 fokon 30 perc alatt sült készre.

     

     

    SÓS VÁLTOZAT

    Pizzás csiga

    A fenti alaptésztához hozzáadtam a 4 g sót és kihagytam az édesítőt.

    Az átgyúrt tésztát enyhén lisztezett felületen és liszttel hintve nyújtsd kb fél cm vastagságú téglalapra. Kend le 3 evőkanál natúr paradicsomszószból, oregano, bazsalikom pici só keverékéből készült szósszal.

    A szilikonlap vagy szilikonos sütőlap segítségével, amin dolgoztál, tekerd fel a tésztát szorosra. Jó éles késsel vagy pizza szeletelővel (ez nagyon jó hozzá), vágd tetszés szerinti vastag csigákra. Rendezd el egy tapadásmentes vagy sütőpapíros tepsin és süsd előmelegített 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre. A csigák sütés közben kb. duplájukra nőnek meg. (Sütés előtt kedved szerint egész tojással lekenheted a csigákat és meghintheted reszelt sajttal). 12-14 nagyobb darab sütemény készül belőle.

    Kihűlve fogyasztandó.

     

     

     

     

     

    Ti készítettétek:

     

    Ezt a kakós csigát Csernyák Dóra sütötte.

    A hozzá tartozó eredeti bejegyzést és receptet itt találod:

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1569082623116458&set=gm.736305779881785&type=3&theater

     

     

    Ezt a húsvéti kalácsot Braunstein Barbara sütötte.

    A hozzá tartozó eredeti bejegyzést és receptet itt találod:

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10212564955781472&set=pcb.733495736829456&type=3&theater

     

    Ezt a pizzát Kun Andrea sütötte.

    A hozzá tartozó eredeti bejegyzést és receptet itt találod:

    https://www.facebook.com/paleoliteleskamra/photos/pcb.2016501305302619/2016501105302639/?type=3&theater

     

     

    Ezt a medvehagymás pogácsát Viktória Vitéz készítette.

    A hozzá tartozó eredeti bejegyzést és receptet itt találod:

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1395368010506741&set=gm.197192107449884&type=3&theater

  • Tömeg
    303 g/db
    A vásárlás után járó pontok
    5 Ft
Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.