Új jelszó kérése
 
Hagyományos nokedli receptek
2018.02.07 10:47

Vadas nokedlivel

Igazi vitaminbomba étel és a hiedelmekkel ellentétben gyorsan elkészíthető.

Párolt sertéshúst készítettem hozzá.

A nokedli könnyen és egyszerűen elkészült a Hagyományos nokedli lisztkeverék csomagolásán lévő recept szerint.

A karajszeleteket sóval és borssal fűszereztem, majd nagyon puhára pároltam fedő alatt, kicsi vízzel és zsiradékkal. Én 10 szeletet készítettem 4 főre.

Ez alatt a vadas mártást nekem a Vegital Rainbow tejkészítő gép főzte meg krémleves programon. Így sokkal egyszerűbb, mert nem kell vele tenni semmit, csak a hozzávalókat belekészíteni, majd a program teszi a dolgát.

De e nélkül is elkészíthető, a zöldségeket összefőzve, végül botmixerrel pürésítve.

A mártást így lehet kicsit darabosra is hagyni, aki úgy kedveli. Én ilyen krémesen szeretem.

Hozzávalók: 50 dkg bio sárgarépa, 20 dkg fehérrépa, 20 dkg édesburgonya (fehér és sárga is jó), 1 fej vöröshagyma, só, bors, víz a minimum jelzésig a gépben, egyébként kb. úgy 7 dl. Ezzel pont kellően sűrű lesz a mártás.

Miután megfőtt, tovább ízesítem paleos mustárral (nagyjából 1 nagyobb evőkanálnyi került bele), ha szükséges sóval és borssal, illetve édesítéssel. Utóbbit nem tettem bele, mert a bio répa és az édesburgonya kellően édes együtt. Aki szeretné, 1 dl növényi tejszínnel tovább tudja krémesíteni, én ezt sem tettem bele.

A mártás 4-5 főre bőséggel elegendő, a nokedli szintén.

Webáruház készítés