Új jelszó kérése
100% MINŐSÉGI GARANCIA

100% MINŐSÉGI GARANCIA

sütési tanácsadás

Ha elakadnál a lisztkeverék felhasználásában vagy nem is tudod, hogy állj neki, kell egy ötlet, egy recept vagy nem jártál sikerrel, írj ide egy e-mailt és 24 órán belül én fogok segíteni Neked személyesen.

paleoliteleskamra@gmail.com

Liszi-Fekete Gabriella

Termékfejlesztő, tulajdonos

 

Ajánló

www.otthonifejlesztes.hu

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló

Magliszt-mentes nyújtható tészta liszt

2017.05.30 15:29
Mákba forgatott epres gombócok

Ennek a tésztának a receptjét nem találod meg a csomagoláson. De érdemes feljegyezni, mert mindenféle kifőtt gombóc, nudli alapjául szolgálhat és roppant egyszerű elkészíteni. Mivel is készülhetett volna most, mind lédús, szabadföldi magyar eperrel.

Alaptészta

3 db M-es tojás (kb. 165 g)

200 g főtt édesburgonya, amit 50 ml főzővízzel pürésítünk

20 ml víz

1 csomag Paleolit Éléskamra Magliszt-mentes nyújtható tészta lisztkeverék 185 g (édesítés- mentes) (termék itt)

vanília őrlemény vagy eszencia ízlés szerint (elhagyható)

Külön édesítést nem tettem bele, de hozzáadható az édesszájúaknak 30 g eritrit vagy egyéb édesítés.

 

Töltelék: 16 kisebb szem eper

 

Szórás: 6 evőkanál darált mák és 4 evőkanál porrá őrölt édesítő

 

Elkészítés

A tészta folyékony hozzávalóit és az édesburgonya pürét homogénre keverjük, hozzáadjuk a lisztkeveréket és alaposan elkeverjük, összegyúrjuk. Már ilyenkor egész sűrű a tészta. Konyhapulton pihentetjük 20 percet. Ha túl meleg a hőmérséklet, akkor félidőben hűtőbe tesszük. Pihentetés után átgyúrjuk kicsit a tésztát (ha kell némi lisztszórást használunk) és 16 egyenlő részre osztjuk. Minden kis tésztaadagot a két tenyerünk között nagyjából 6 cm-es körré lapítunk, a közepébe tesszük az epret és két kezünk között szépen görgetve, nyomkodva összezárjuk, gombócot formázunk belőle.

Lobogó forró vízbe teszünk egyszerre 5-6 darabot és miután feljött a tetejére még 2 percig főzzük.

Kiszedés után nem kell öblíteni, tálcára pakoljuk, hogy ne érjenek össze. Félig kihűlve megforgatjuk eritrites mákban.

 

Friss eper szemeket is kínálunk mellé vagy vanília sodót.

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.