Új jelszó kérése
 
Hagyományos nokedli receptek
2018.05.07 12:27

Glutén- és tejmentes sztrapacska (paleo)

Ti készítettétek:

Glutén- és tejmentes sztrapacska (paleo)

Hagyományos nokedli keverék

Sass Erika receptje

Hozzávalók: 1 cs Éléskamra nokedli lisztkeverék, 20 dkg fehér édesburgonya, 200 g totu (tojásfehérje túró), 200 g totukrém, 20 dk szalonna, só, fehér bors

A nokedli tésztát a tasakon lévő használati utasítás szerint elkészítem (ehhez kell tojás is!), majd 20 dkg édesburgonyát belereszeltem. Kivártam a pihentetési időt és lobogó forróvízbe szaggatva kifőztem.
A szalonnát apróra vágtam, zsírjára pirítottam és kiszedtem a zsiradékból. Kétharmadát belekevertem a nokedlibe, és hozzáadtam a totut, azaz a tojásfehérje túrót, megsóztam, csipet fehér borssal ízesítettem. Totu készíthető házilag otthon, ehhez a recepthez tökéletes a házi változat is. Az egészet összekevertem a szalonna kisült zsírjával és a totu tejföl felével. Tálaláskor adom hozzá a félretett szalonnát és totu tejfölt.

 

Forrás:

https://www.tepszi.hu/2018/04/14/gluten-es-tejmentes-sztrapacska-paleo/

Webáruház készítés