Új jelszó kérése
 
Hagyományos nokedli és tészta receptek

Glutén- és tejmentes sztrapacska (paleo)

2018.05.07 12:27

Ti készítettétek:  Sass Erika receptje

Hozzávalók:

Nokedlihez:

Elkészítés:

A nokedli tésztát a tasakon lévő használati utasítás szerint elkészítem(3 db M-es tojáshoz (kb. 165 g) keverj 100 ml vizet, ha keményebb nokedlit kedvelsz, 120 ml vizet, ha puhábbat. Add hozzá a nokedli alapot és keverd simára), majd 20 dkg édesburgonyát belereszeltem. Kivártam a pihentetési időt és lobogó forróvízbe szaggatva kifőztem. 


A szalonnát apróra vágtam, zsírjára pirítottam és kiszedtem a zsiradékból. Kétharmadát belekevertem a nokedlibe, és hozzáadtam a totut, azaz a tojásfehérje túrót, megsóztam, csipet fehér borssal ízesítettem. Totu készíthető házilag otthon, ehhez a recepthez tökéletes a házi változat is. Az egészet összekevertem a szalonna kisült zsírjával és a totu tejföl felével. Tálaláskor adom hozzá a félretett szalonnát és totu tejfölt.

Forrás:

https://www.tepszi.hu/2018/04/14/gluten-es-tejmentes-sztrapacska-paleo/

Süss Te is egyszerűen, a receptben használt lisztkeverékkel! Rendeld meg most:

 Éléskamra Hagyományos nokedli és tészta szénhidrát csökkentett lisztkeverék

 

Címkék: paleo sztrapacska, gluténmentes sztrapacska, IR barát sztrapacska, CH diéta, cukormentes, laktózmentes, sztrapacska

 

Nézd meg, hogyan készül a Brokkoli szószos (útifűmagliszt mentes) tészta!

 

Webáruház készítés