Fánk és nudli liszt receptek

Fánk (tojásmentes)

2019.01.03 13:08

Ti készítettétek: Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje

Nagyon finom, puha, igazi kelt élmény. Szépen átsül, és nem szívja meg magát olajjal. Érdemes kipróbálni!

Hozzávalók:

Elkészítés:

A folyékony hozzávalókat keverd össze, majd keverd hozzá a lisztet is és alaposan gyúrd össze.
Pihentesd a tésztát 30 percig hűvös helyen. Enyhén lisztezett felületen gyúrd át a tésztát, majd nyújtsd ki 1,5 cm vastagra.
6 cm átmérőjű szaggatóval szaggasd ki a tésztát. Gyúrd össze, nyújtsd és szaggasd ki ismét, amíg el nem fogy a tészta. 12 db lesz belőle.
Sütés elött, a fánkok közepén, ujjaddal készíts bemélyedést.
Közepesen meleg, bő kókuszolajban süsd az első oldalát (amelyiken a bemélyedés van) fedő alatt.
Majd megfordítva, fedő nélkül, takaréklángon, szép pirosra.
Cukormentes lekvárral és diéta szerinti por édesítővel fogyaszd.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Süss, főzz  Te is egyszerűen, a receptben használt lisztkeverékkel! Rendeld meg most:

Éléskamra Puha fánk és nudli lisztkeverék

 

Címkék: paleo , gluténmentes , IR barát , CH diéta, cukormentes, laktózmentes, tojásmentes fánk

Nézd meg, hogyan készül a EPERLEKVÁROS FÁNK

 

Webáruház készítés