Új jelszó kérése
 

Keltes élmény receptek

2018.03.18 09:40
Sós töltött kalács

Egy olyan receptet hoztam most, amelyet hagyományos lisztből is sokan elkészítenek. Többször elkészítettem már én is. Ez a formázási mód nem az én ötletem, de azért készítettem most így, hogy megmutassam, paleosan is könnyedén el lehet készíteni ebből a lisztből is, természetesen az enyémnél sokkal szebben! A tölteléket bátran variáljátok ízlésetek szerint.

Hozzávalók:

1 csomag Éléskamra Keltes élmény univerzális lisztkeverék 
30 ml almaecet
170 ml víz
4 M-es tojás
7 g só
25 g kókuszolaj
20 g tojásfehérje por

Töltelék:

4 db főtt tojás
füstölt karaj vékonyra szeletelve
0,5 cm vastag szeletekre vágott párolt sárgarépa (2 közepes nagyságú)
párolt spárga (6-10 db vastagságtól függően)
házi kolbász kis darabokra vágva

Gyúráshoz, nyújtáshoz: 
bambuszrost liszt

Tészta lekenéséhez: 
kókuszolaj

Elkészítés: a tojásokat a vízzel, sóval, kókuszolajjal, almaecettel keverd össze, majd keverd hozzá a tojásfehérje porral elkevert lisztet is. Ha dagasztószárral kevered 2 percig, még levegősebb tésztát kapsz. Pihentesd a tésztát 30 percig hűvös helyen, majd lisztezett felületen gyúrd át.
Nyújtsd ki téglalap alakúra, kb. 7 mm vastagra. Hosszában oszd 3 részre, de csak szemre, nem kell elvágni, a középső részre egyenletesen rakd a karajszeleteket. Erre rakd a párolt répát és spárgát, majd a tojást nagyobb darabokra vágva, végül a kolbász darabokat. 
A tészta két oldalát egy késsel, ferdén kb. 2 ujjnyi vastagon vagdosd be. A végét hajtsd vissza, majd hajtogasd a tésztacsíkokat a töltelékre, egyet jobbról, egyet balról, megint jobbról, megint balról, míg el nem fogynak. A tetejét kend le vékonyan kókuszolajjal. Sütőpapírral bélelt tepsiben, vagy kenyérsütő formában, 180°C-ra előmelegített sütőben, sütőtől függően kb. 50 perc alatt süsd készre, és rácson hagyd teljesen kihűlni. Egészséges, tápláló, tej, cukor és glutén mentes, gyorsan elkészíthető sós töltött kalács, melyet még keleszteni sem kell.

Jó étvágyat hozzá!

Recept forrása: Derecskeiné Horváth Zsuzsanna

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint.