Új jelszó kérése
 
Császárzsemle liszt receptek

Paleo túrógombóc rebarbarás eperszósszal

2018.04.26 11:40

Ti készítettétek: Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje

Hozzávalók:

Szószhoz:

  • 1 nagy szál tisztított rebarbara
  • 150 g eper
  • ízlés és diéta szerint édesítő
  • a tálaláshoz pár szem eper


Elkészítés:
A totut a tojással keverd össze, majd alaposan keverd hozzá a darakását.
Amíg a főzővíz felforr, hagyd állni és készítsd el közben a szószt.


A megtisztított rebarbarát és az epret, vágd kisebb darabokra, és kb 0,5-1 dl vízzel és ízlés szerint édesítővel pár perc alatt főzd puhára, majd turmixold le.

A kókuszolajon pirítsd arany barnára a zsemlemorzsát.
Vizes kézzel formázz diónyi nagyságú gombócokat, (kb. 10 db) és ha feljönnek a víz felszínére, főzd 3-4 percig.

Forgasd meg a zsemlemorzsában és tálald a gyümölcsszósszal.

Ez a legfinomabb paleos túrógombóc. Mindenféle mellékíztől mentes, egyáltalán nem fő szét, puha, és villám gyorsan elkészíthető. Nagyon passzol hozzá ez a szósz, tényleg érdemes így is kipróbálni.
Természetesen lehet csak eperből is készíteni, és ha nem szeretnéd zsemlemorzsába forgatni, anélkül is nagyon finom!

Süss Te is egyszerűen, a receptben használt lisztkeverékkel! Rendeld meg most:

Éléskamra Lágyan omlós császárzsemle szénhidrát csökkentett lisztkeverék

 

Címkék: paleo  túró gombóc , gluténmentes túró gombóc, IR barát túró gombóc, CH diéta, cukormentes, laktózmentes túró gombóc

 

Nézd meg, hogyan készül a MAGVAS CSÁSZÁRZSEMLE

 

 

Webáruház készítés