Új jelszó kérése
Sütési tanácsadás

Ha elakadnál a lisztkeverék felhasználásában vagy nem is tudod, hogy állj neki, kell egy ötlet, egy recept vagy nem jártál sikerrel, írj ide egy e-mailt és 24 órán belül én fogok segíteni Neked személyesen.

paleoliteleskamra@gmail.com

Liszi-Fekete Gabriella

Termékfejlesztő, tulajdonos

Bemutatkozómat itt találod!

 

Rólunk mondtátok

Nguyen-Szabó Délia - Budapest

(...)"Bátran ajánlom minden olyan kezdő vagy haladó háziasszonynak/ anyukának, de akár még férfiaknak is, akik egyszerűen szeretnének egészségeset, természeteset sütni, csalódások nélkül!"

Még több véleményt itt találsz!

Titkos receptek Neked!

Íratkozz fel hírlevelünkre és máris küldjük ajándékba 3 Éléskamra lisztkeverék titkos receptjét!

Süss otthon saját keverékkel!

Feliratkozásért görgess kicsit lejjebb!

Ne fizess a futárért!

Lakosságnak 9000 Ft-tól!

100% MINŐSÉGI GARANCIA

100% MINŐSÉGI GARANCIA

Ajánló

www.otthonifejlesztes.hu

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló

Karácsonyi receptek

2017.12.05 17:41
Zöldséges kosárkák

Hozzávalók a tésztához:


1 csomag Éléskamra Enyhén sózott nyújtható tészta alapliszt
2 db M-es tojás
40 ml víz
20 ml citromlé
50 g lágy kókuszzsír

3 féle töltelék:
1: 2 marék friss spenót, 1 gerezd fokhagyma, kevés kókuszzsíron megpárolva, sózva
2: 1 kisebb fej vöröshagyma megdinsztelve kókuszzsíron és ebben párolt 2 fej szeletelt gomba, sózva, borsozva és petrezselyemzölddel ízesítve
3: tetszés szerint párolt zöldségek (répa, karfiol, kelbimbó, brokkoli stb.)
2-3 sózott felvert tojás

Elkészítés:

vizet, citromlét a tojással és a kókuszzsírral keverd össze, majd elegyítsd a liszttel és pihentesd hűtőben 20 percig. Lisztezett felületen gyúrd át a tésztát és nyújtsd ki kb.: fél cm vastagra.
Nagyobb szaggatóval, mint a kosárka átmérője szaggasd ki a tésztát és béleld ki vele a kosárkákat. 180c°-ra előmelegített sütőben (alul-felül sütés) süsd elő a tésztát 10 percig. Sütőből kivéve töltsd meg ízlés szerint a zöldségekkel és önts rá a felvert tojásból. Majd süsd további 20 percig.
Finom ropogós/omlós tészta és finom szaftos párolt zöldségek az eredmény. A töltelék ízlés szerint variálható, a lényeg, hogy a zöldségeket előtte kissé pároljuk meg, hogy a tésztát ne áztassa el. Tölthetjük sült/ párolt hússal, vagy vegyesen is.

Recept forrása: Derecskeiné Horváth Zsuzsanna

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.