Új jelszó kérése
 
Császárzsemle liszt receptek
2018.02.25 19:05

Császárzsemle házi csirke májkrémmel

A zsemle Éléskamra Paleo Császárzsemle lisztkeverékből készült, a zacskón található recept szerint:

2 db tojáshoz keverj 70 ml vizet és 3 ek. olvadt zsiradékot/olajat. A zsemleliszttel keverd egyenletesre. 20 perc pihentetés után besűrűsödik. Vizes kézzel formázd kívánságod szerint, keresztben vágd be, majd sütőpapíron süsd 180 fokon kb. 25 percig. Magokkal hintheted a tetejét. Hűtőben napokig eltartható.

A csirke májkrém receptje pedig:

Hozzávalók:
0,5 kg csirkemáj
0,5kg zsír (sertés, liba, kacsazsír)
2 nagyobb fej vöröshagyma
só, bors
fokhagyma
majoranna

A vöröshagymákat kockára vágjuk, a zsírban megpirítjuk. Mielőtt teljesen megpirul, hozzáadjuk a megtisztított csirkemájat, sót, borsot, majorannát, fokhagymát. Amikor a máj elkészült, megvárjuk, amíg langyosra hűl, ekkor össze turmixszoljuk. A kapott májkrém teljesen kihűlt állapotban jól kenhető. Lilahagymával, paprikával, paradicsommal tálaljuk.
(A zsír mennyisége növelhető, így a végeredmény még krémesebb, nem annyira száraz állagú lesz).

Recept forrása: Derecskeiné Horváth Zsuzsanna

Webáruház készítés