Új jelszó kérése
Sütési tanácsadás

Ha elakadnál a lisztkeverék felhasználásában vagy nem is tudod, hogy állj neki, kell egy ötlet, egy recept vagy nem jártál sikerrel, írj ide egy e-mailt és 24 órán belül én fogok segíteni Neked személyesen.

paleoliteleskamra@gmail.com

Liszi-Fekete Gabriella

Termékfejlesztő, tulajdonos

Bemutatkozómat itt találod!

 

Rólunk mondtátok

Nguyen-Szabó Délia - Budapest

(...)"Bátran ajánlom minden olyan kezdő vagy haladó háziasszonynak/ anyukának, de akár még férfiaknak is, akik egyszerűen szeretnének egészségeset, természeteset sütni, csalódások nélkül!"

Még több véleményt itt találsz!

Titkos receptek Neked!

Íratkozz fel hírlevelünkre és máris küldjük ajándékba 3 Éléskamra lisztkeverék titkos receptjét!

Süss otthon saját keverékkel!

Feliratkozásért görgess kicsit lejjebb!

Ne fizess a futárért!

Lakosságnak 9000 Ft-tól!

100% MINŐSÉGI GARANCIA

100% MINŐSÉGI GARANCIA

Ajánló

www.otthonifejlesztes.hu

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló

Karácsonyi receptek

2017.12.09 13:02
Mézeskalács házikó

Hozzávalók:


1 csomag Éléskamra Magliszt-mentes nyújtható tészta alapliszt
2db M-es tojás 
10dkg méz 
6dkg folyékony kókuszzsír 
2dkg citromlé 
2 tk mézeskalács fűszerkeverék

Mázhoz:


1db M-es tojás fehérje
20-25dkg átszitált por eritrit
3-4 csepp friss citromlé

A ragasztáshoz:
5 dkg kókuszvirág cukor

Elkészítés:

mézet, tojást, citromlét, kókuszzsírt, fűszert keverd össze, majd keverd hozzá a lisztkeveréket is. Pihentesd a tésztát 30 percig hűvös helyen. Lisztezett felületen 5mm vastagra nyújtsd ki és sablon segítségével vágd ki a házikó formáját, illetve egy tetszőleges darabot a ház alapjának. Zsírpapírral bélelt tepsiben, 180°c-ra előmelegített sütőben süsd 50 percig. Amikor teljesen kihűlt, díszítsd ki a mázzal tetszés szerint. A máz elkészítése: a tojásfehérjét az eritrittel (apránként hozzáadva) keverd krémesre, végül keverd hozzá a citromlét is. A máz akkor jó, ha nem túl kemény, de nem is folyik nagyon. Hagyd teljesen megszáradni a kidíszített formákat. A kókuszvirág cukrot lassú tűzön olvaszd meg, majd óvatosan ragaszd rá az alapra a ház oldalait, majd rá a tetőt.
A sütésnél a lényeg, hogy a tészta keményre süljön. Ha ajándékba szeretnénk, vagy előre szeretnénk dolgozni, óvatosan csomagoljuk be celofánba, hogy ne kapjon a házikó párát a levegőből, mert idővel bepuhul a tészta és a „ragasztó” is.

Recept forrása: Derecskeiné Horváth Zsuzsanna

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.