Új jelszó kérése
 
Karácsonyi receptek
2017.12.09 13:02

Mézeskalács házikó

Hozzávalók:


1 csomag Éléskamra Magliszt-mentes nyújtható tészta alapliszt
2db M-es tojás 
10dkg méz 
6dkg folyékony kókuszzsír 
2dkg citromlé 
2 tk mézeskalács fűszerkeverék

Mázhoz:


1db M-es tojás fehérje
20-25dkg átszitált por eritrit
3-4 csepp friss citromlé

A ragasztáshoz:
5 dkg kókuszvirág cukor

Elkészítés:

mézet, tojást, citromlét, kókuszzsírt, fűszert keverd össze, majd keverd hozzá a lisztkeveréket is. Pihentesd a tésztát 30 percig hűvös helyen. Lisztezett felületen 5mm vastagra nyújtsd ki és sablon segítségével vágd ki a házikó formáját, illetve egy tetszőleges darabot a ház alapjának. Zsírpapírral bélelt tepsiben, 180°c-ra előmelegített sütőben süsd 50 percig. Amikor teljesen kihűlt, díszítsd ki a mázzal tetszés szerint. A máz elkészítése: a tojásfehérjét az eritrittel (apránként hozzáadva) keverd krémesre, végül keverd hozzá a citromlét is. A máz akkor jó, ha nem túl kemény, de nem is folyik nagyon. Hagyd teljesen megszáradni a kidíszített formákat. A kókuszvirág cukrot lassú tűzön olvaszd meg, majd óvatosan ragaszd rá az alapra a ház oldalait, majd rá a tetőt.
A sütésnél a lényeg, hogy a tészta keményre süljön. Ha ajándékba szeretnénk, vagy előre szeretnénk dolgozni, óvatosan csomagoljuk be celofánba, hogy ne kapjon a házikó párát a levegőből, mert idővel bepuhul a tészta és a „ragasztó” is.

Recept forrása: Derecskeiné Horváth Zsuzsanna

Webáruház készítés