Új jelszó kérése
100% MINŐSÉGI GARANCIA

100% MINŐSÉGI GARANCIA

sütési tanácsadás

Ha elakadnál a lisztkeverék felhasználásában vagy nem is tudod, hogy állj neki, kell egy ötlet, egy recept vagy nem jártál sikerrel, írj ide egy e-mailt és 24 órán belül én fogok segíteni Neked személyesen.

paleoliteleskamra@gmail.com

Liszi-Fekete Gabriella

Termékfejlesztő, tulajdonos

 

Ajánló

www.otthonifejlesztes.hu

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Termék részletek


Éléskamra Magliszt-mentes nyújtható tészta alapliszt (édes süteményekhez - édesítés mentes) 185 g

Éléskamra Magliszt-mentes nyújtható tészta alapliszt (édes süteményekhez - édesítés mentes) 185 g
  • Éléskamra Magliszt-mentes nyújtható tészta alapliszt (édes süteményekhez - édesítés mentes) 185 g
  • Éléskamra Magliszt-mentes nyújtható tészta alapliszt (édes süteményekhez - édesítés mentes) 185 g
Bruttó: 700 Ft, (551 Ft+ áfa)700

Enyhén édes lisztkeverék mindenféle nyújtható vagy keltes jellegű tészta elkészítésére. A nyújtáshoz nem kell két sütőpapír, bátran nyújtható sodrófával is. ÉDESÍTÉS MENTES

 

CSÖKKENTETT SZÉNHIDRÁT TARTALOM

ALACSONY ZSÍRTARTALOM

MAGAS ROSTTARTALOM

 

 

  • FIGYELEM! VÁLTOZÁS!

    A Magliszt-mentes nyújtható tészta alapliszt (édes süteményekhez ajánlva) édesítés nélkül kapható!

    Kedved szerint Te választod meg, mennyit és milyen édesítőt teszel hozzá.

    Javaslatok: 50 g eritrit, 40 g xilit, 30 g glicin (aminosav, ami édes), néhány csepp stevia, 2 evőkanál méz, stb.

     

    Az édesítőt azért hagytuk ki, hogy ne mi döntsünk helyetted, mit szeretnél használni. Sorban az összes édes termékünk édesítésmentessé válik. Meghagyva ezzel Neked a választás szabadságát.

     

    A tészta  nem szakad, nem ragad, könnyen felszedhető a nyújtó lapról, jól formázható, könnyen kezelhető. A nyújtáshoz nem kell két sütőpapír, bátran nyújtható sodrófával is.

    Nincs markáns kókusz íze, a tészta könnyedén gyúrható, nyersen és sütés után is sima, homogén.


    Jó szívvel ajánljuk azok számára, akik eddig idegenkedtek a paleos lisztekből készült nyújtós tésztáktól, mert ezzel biztos a sikerélmény, mind a jól dolgozható nyers tészta, mind az elkészült süteményt tekintve.

    Hozzáadott adalékoktól, színezékektől, konzerváló szerektől, aromáktól, ízfokozóktól mentes, csak természetes alapanyagok felhasználásával előállított termék.

    Gabona-, cukor-, szója-, tejmentes magyar kézműves lisztkeverék.

    Nem tartalmaz továbbá konjac lisztet, élesztőt.

    Jó szívvel ajánljuk diétázóknak, paleolit életmód híveinek, azoknak, akik szem előtt tartják az egyszerű, de változatos reform táplálkozást.


    A tészta elkészítéséhez csak nedves hozzávalók szükségesek, a tasak minden más szükséges alapanyagot tartalmaz.

     

     

    Mi készülhet belőle?
    (A teljesség igénye nélkül)
    töltött derelyék sütve vagy főzve
    szilvás gombóc
    édes töltelékkel "papucsok"
    lekváros levél
    túrós batyu
    bejgli
    piték
    linzer
    isler
    kekszek
    töltött péksütemények helyettesítője
    dobos torta lapoknak
    zserbó
    "mézes krémes"
    fahéja csiga
    mákos - almás tekercs
    stb...



    Összetevők: tápióka keményítő, kókuszliszt, bambuszrost liszt, útifűmaghéj liszt, Paleolit Éléskamra sütőpor (savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, tápióka keményítő)


    Elkészítési javaslat

    Alap recept

    Csigák, piték, töltött sütik, bejgli, zserbó, stb.: A 4 db szobahőmérsékletű M-es tojáshoz (kb.220 g) adj 50 ml vizet, 20 ml citromlevet, 65 g lágy kókuszzsírt, 50 g eritritet. Majd vegyítsd a liszttel, jól gyúrd át és pihentesd 20 percet hűtőben. Gyors mozdulatokkal gyúrd újra, ezt követően szilikonos lapon sodrófával nyújtsd kívánt vastagságra. Könnyedén feltekerhető, nem szakad, nem tapad, nem szükséges alá lisztezni. Töltheted kívánságod szerint pitének, kakaós csigának, bejglinek, stb. Átlagos sütési idő 180 fokon 40 perc.

     

    Ezzel az alaprecepttel szilvás gombóc, lekváros gombóc, stb is készíthető . A kinyújtott tésztát 14 részre vágjuk (kockák), a közepét megtöltjük, majd nyomkodó, kicsit görgető mozdulatokkal a tenyerünkkel kiformázzuk. Lobogó vízben 3-4 perc alatt készre főzzük (miután feljött a tetejére, onnan mérjük az időt). Ily módon készíthetünk sült vagy főtt derelyét is.

     

    Tipp: A tészta alkalmas arra, hogy nyersen megtöltsük a kinyújtott lapokat pl. zserbónak vagy egyéb olyan süteményeknek, amelyek a töltelékkel történő egyben sütést igénylik. A sütemény lapokat a legkönnyebb egyben úgy lehúzni a nyújtólapról, ha a süteményt a tepsire fordítjuk és a tetejéről lehúzzuk a nyújtólapot.

     

    Linzertészta, isler, keksz: 4 db szobahőmérsékletű M-es tojáshoz (kb. 220 g) és 2 db tojás sárgájához (kb. 55 g) adj 85 g lágy kókuszzsírt és 50 g darált diót vagy mandulát, 50 g eritritet. Elkészítés fentiek szerint.

     

    Tojás nélkül: 150 ml víz + 30 ml citromlé + 100 g lágy kókuszzsír.

     

    Átlagos tápérték 100g lisztkeverékben:

    Energia kj/kcal: 987,6/238,5

    Zsír: 2,7g amelyből telített zsírsavak 2,4g

    Szénhidrát: 46,9 g ebből cukrok: 6,1g

    Fehérje: 6,5 g

    Só: 0 g

    Rost: 30,7 g

     

    Csak természetesen előforduló cukrokat és rostokat tartalmaz.

     

    Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült.

    Száraz, hűvös helyen tartandó.

     



  • Tömeg
    250 g/db
    A vásárlás után járó pontok
    5 Ft
Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.