Új jelszó kérése
Sütési tanácsadás

Ha elakadnál a lisztkeverék felhasználásában vagy nem is tudod, hogy állj neki, kell egy ötlet, egy recept vagy nem jártál sikerrel, írj ide egy e-mailt és 24 órán belül én fogok segíteni Neked személyesen.

paleoliteleskamra@gmail.com

Liszi-Fekete Gabriella

Termékfejlesztő, tulajdonos

Bemutatkozómat itt találod!

 

Rólunk mondtátok

Nguyen-Szabó Délia - Budapest

(...)"Bátran ajánlom minden olyan kezdő vagy haladó háziasszonynak/ anyukának, de akár még férfiaknak is, akik egyszerűen szeretnének egészségeset, természeteset sütni, csalódások nélkül!"

Még több véleményt itt találsz!

Titkos receptek Neked!

Íratkozz fel hírlevelünkre és máris küldjük ajándékba 3 Éléskamra lisztkeverék titkos receptjét!

Süss otthon saját keverékkel!

Feliratkozásért görgess kicsit lejjebb!

Ne fizess a futárért!

Lakosságnak 9000 Ft-tól!

100% MINŐSÉGI GARANCIA

100% MINŐSÉGI GARANCIA

Ajánló

www.otthonifejlesztes.hu

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló

Karácsonyi receptek

2017.12.05 18:08
Mákos-szilvalekváros pávaszem

A tészta elkészítése:


3 db M-es tojást keverj el 20 ml friss citromlével, 120 ml vízzel, 25 g lágy kókuszzsírral és 40 g kristályos édesítővel (eritrit, xilit stb.), majd keverj hozzá 200 g Paleolit Éléskamra Keltes Élmény lisztkeveréket. Pihentesd a tésztát minimum 30 percig hideg helyen. Ezután szilikonos lapon , enyhén lisztezett felületen gyúrd át kicsit, majd alul felül lisztezve nyújtsd lappá.

A tészta kicsivel több, mint felét használtam a pávaszem elkészítéséhez, a maradékot pedig a csigákhoz (recept egy másik bejegyzésben).

Elkészítése:

A téglalappá nyújtott tésztát megkentem kicsit házi cukormentes ringlószilva lekvárral, majd a két szélére egy-egy csíkban házi cukormentes szilvalekvárt halmoztam. A tészta szélét visszahajtottam és rátekertem a lekváros részre. A köztes részre pedig a mákos tölteléket halmoztam ( 2 tojásfehérjét felvertem kb. 80 g por xilittel -de ez ízlés kérdése, ki mennyire édesen szereti, majd hozzáadtam kb. 150 g darált mákot, kis vanília esszenciát és egy bio citrom reszelt héját, a krém ne legyen túl folyós sem illetve túl száraz sem).
A tésztát lekentem tojássárgájával és 180 fokon 25-30 percig sütöttem.

Recept forrása: Kiss Viktória

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.