Új jelszó kérése
 
Karácsonyi receptek
2018.01.09 17:49

Töltött mézes puszedli (tojásmentes)

Hozzávalók:

  • 1 tasak Paleolit Éléskamra Puha és illatos mézeskalács lisztkeverék,
  • 80 gramm méz,
  • 2 db puha füge (megmértem pont 40 gramm volt),
  • 20 gramm zselatinpor, (200 bloom erősségű),
  • 70 gramm darált sertésháj, ennek hiányában házi állati zsír is jó lehet,
  • 160 ml víz,
  • 90 gramm sütőben puhára sült sütőtök húsa.

Elkészítés:

Vizet forrósítunk. Egy magas falú mixeredénybe mérjük a zselatint, mézet és a darabolt puha aszalványokat. A forró vízből kimérünk 160 ml-t és a kimért dolgokra öntjük, majd kifehéredésig turmixoljuk, végül hozzáadjuk a sütőtököt és a darált sertéshájat is. A habos folyékony masszát a lisztkeverékhez adagoljuk, spatulával alaposan elkeverjük, várunk vele egy picit és kézzel is eldolgozzuk, majd hideg helyre tesszük kb. fél órára. Az idő leteltével kb. diónyi gombóckákat szaggattunk a tésztából és vanília aromás-mézes teába áztatott aszalványokat  (aszalt szilva - aszalt füge) rakunk tölteléknek, majd kézzel megformázzuk, tepsibe pakoljuk. Kb 25 perc alatt sülnek meg. Akkor van készen amikor a talpuk elkezd barnásra pirulni. Olvasztott csokiba mártjuk, kókuszvirágcukorral hintjük.


Recepr forrása: Laczkó Zsuzsanna (http://utunkazegeszseghez.webnode.hu)

Webáruház készítés